Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter den svåra olyckan – nu gör han comeback

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Stefan Arvidsson gör snabb comeback efter olyckan på Dannero. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Den 31 maj var Bollnästränaren Stefan Arvidsson inblandad i en otäck olycka i samband med lunchtävlingarna på Dannero. På fredag är han glädjande nog redo för comeback.

Publicerad:

Sammanlagt blev fyra ekipage drabbade när hästen Ellis Pride (Ulf Ohlsson) galopperade och bromsade till i ledningen cirka 1300 meter från mål i det andra loppet. Rikard N Skoglund och Jörgen Berglund var snabbt uppe på benen medan Stefan Arvidsson och Jonas Karlsson blev liggande kvar på banan. Värst drabbades Stefan som tuppade av för en stund.
– Jag kommer ihåg loppet och att jag körde på hästen framför och sedan flög iväg. Det sade bara pang, pang, allt gick så väldigt fort. När jag vaknade till var en sköterska på plats och satte på mig halskrage och sade lugnande ord. Själv var jag väldigt förvirrad och sade säkert samma saker flera gånger om, berättar Stefan, som fördes till sjukhus där han blev kvar till eftermiddagen dagen efter.

Därefter har Bollnästränaren sakta men säkert blivit allt bättre.
– Jag har provat på att jobba lite smått, men är fortfarande öm i mest hela kroppen. Det var även några mindre blödningar på några organ, men det ska ge med sig efter hand. Däremot är inget trasigt och jag får ändå vara tacksam för att det gick så pass bra.

Har du haft otur med olyckor i jobbet tidigare?
– Nej, det var säkert 10-15 år sedan jag senast drabbades av något allvarligt. Då var det i samband med träning och jag ådrog mig en lättare hjärnskakning.

När kan du vara tillbaka på allvar?
– Jag ska köra provlopp i kväll i Bollnäs och sedan är siktet att tävla på Bergsåker nu på fredag. Jag startar treårige Holens Aquavit (e. From Above) från tillägg. Det här är en rätt så fin häst som vann i sin debut. Nu ska han mest bara få ett lopp i kroppen inför nästkommande uppgift. Det känns passande för mig att börja med ett sådant upplägg.

Många var kritiska till att det dröjde så länge innan ambulansen kom fram till Dannero vid den aktuella olyckan. Hur ser Stefan själv på detta?
– Det borde vara självklart med ambulanser på plats när vi tävlar. Men jag vet inte hur det där fungerar rent praktiskt från bana till bana och så. Men man borde i alla fall titta över det hela ordentligt. Det var dock bra att det fanns en sköterska på plats direkt.

Fortfarande mörbultad, men rejält på väg in i matchen igen. Stefan är också riktigt nöjd med hur det ser ut i hans stall för dagen.
– Det är mycket positivt som händer just nu, bland annat många treåringar som är på gång och ska starta. Så då vill man förstås vara delaktig.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS