Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter dopinghistorien: Nu byter hon tränare

Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn
Frances Yoda har bytt tränare från Flemming Jensen till Petri Puro. Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn

Det vad gäller doping uppmärksammade stoet Frances Yoda slutade tvåa i fredags på Jägersro och lämnade efter det loppet Flemming Jensens träning.

Publicerad:

Det blir nu istället Halmstads Petri Puro som ska ta över träningen. Det här skriver ägaren René Mammen i en artikel på travservice.dk.
– Det är klart att det sliter på förtroendet när man får vara med om en sådan här dopinghistoria. Men det är ingen dramatik i det hela, utan jag har tidigare arbetat med stor succé tillsammans med Petri Puro. Han tränar annorlunda än Flemming och jag har förhoppningar på att Puro ska kunna hitta ytterligare en växel i Frances Yoda (e. Andover Hall), skriver René Mammen.

Det var efter ett segerlopp på Åby den 11 maj som dopingprov togs på Frances Yoda. Både A- och B-proven visade sig sedan positiva i avseende på metylprednisolon. Hästen gjorde i fredags första starten sedan den 4 juni och var duktig som tvåa efter stor galopp. Sammanlagt har hon tagit en seger och tjänat drygt 70.000 danska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS