Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter drömdygnet: "Kan inte önska mig något mer"

Foto: MONTAGE/PRIVAT/TR BILD
För 43-årige Lisa Glamer var det känslofyllda 24 timmar under den gågna söndagen/måndagen. Foto: MONTAGE/PRIVAT/TR BILD

Födelsedag, förlovning och seger för sin absoluta favorithäst. Det kunde lika gärna ha varit en romantisk komedi av Colin Nutley, men för hästskötare Lisa Glamer var det verkligheten inom loppet av 24 timmar.

Publicerad:

Lite stressad är Lisa Glamer när Travronden når henne under fredagen. Tanken om en lugn dag, blev som bortblåst efter ett smärre haveri på motorvägen.
– Bilen gick sönder här precis, så det har varit lite av en kaotisk dag, men nu är allting löst, så nu kan man börja fokusera igen, säger Glamer som trots det hela har humöret på topp som så ofta.

Lisa Glamer har arbetat hos Stefan Melander och Catarina Lundström i omgångar. Totalt har det blivit åtta år och många år till lär det bli.
– Jag trivs verkligen otroligt bra, Stefan och Cattis är fantastiska och jag kan nästan garantera att jag inte haft möjlighet att arbeta som hästskötare någon annanstans, i och med att man har fem barn i alla möjliga åldrar där den yngste är två och den äldste 17 år. Det är ett pussel för att få dagarna att gå ihop som flerbarnsmamma och hästskötare. Men det går bara man vill.

Just nu är hon på semester och faktum är att hon aldrig haft så lång semester i hela sitt liv. Och det märks också, menar hon på.
– Som max har jag varit ledig i två veckor i rad tidigare, nu har jag fyra veckor. Det har väl gått drygt 1,5 vecka än så länge och jag kryper på väggarna. Första veckan var vi i Turkiet med barnen så då var det mest att fokusera på att ha dem under kontroll i poolen och så, men nu börjar det bli småsegt. Det är underbart att få vara hemma med barnen och umgås, men stallet lockar också... Det är svårt att vara ifrån sina älsklingar i stallet.

Riktig överraskning på semesterresan

Sista kvällen i Turkiet hände något alldeles speciellt. Lisas sambo, Arunas Vaisvila, som hon för övrigt träffade genom jobbet, valde att fria till henne.
– Det kom som en riktig, riktig överraskning. Jag trodde inte att han ville gifta sig, så det var väldigt rörande. Jag kunde inte önska mig en bättre man i mitt liv, så det var väldigt känslosamt. Att han dessutom gör det på min födelsedag, det var så fint, säger numera 43-åriga Glamer och fortsätter.

– Ringen har jag börjat vänja mig vid, men det blir nog att låta den stanna hemma när det ska till att börja jobba igen... Den är alldeles för fin och betydelsefull för att riskera att någonting händer när man står i duschspiltan och spolar av hästar.

Så när väntas ni bli man och hustru?
– Det blir nog till sommaren nästa år, skulle jag tro... Fint väder beställer vi, och sen var det ju det där med bröllopsklänningen. Man måste ju komma i den också, säger Glamer och skrattar.

Jämför favorithästen med 17-faldig miljonär

Som om inte det vore tillräckligt, så blev det ett än bättre dygn för dig, Lisa. Berätta!
– Ja, vi åkte hem från Turkiet på måndagen och min absoluta favorithäst av de jag passar, Manuzio Hanover, vann på Solvalla. Så hur tråkigt det än var att man inte var på plats, så blev jag otroligt glad, för den hästen har jag trott stenhårt på länge.

Ja, jag har till och med hört att du jämfört honom med Scarlet Knight?
– Ja, nu blir man ju väldigt fäst vid sina egna hästar, men jag står fast vid att jag inte kört någon bättre häst rent kapacitetmässigt sedan jag körde Scarlet Knight. Och genom åren har jag kört en hel del bra hästar, så jag hoppas och tror att jag vet vad jag pratar om.

Med hästar som Scarlet Knight, Gigant Neo, Super Photo Kosmos, Infant du Bossis, Lucky Po och Com Hector bara för att nämna några, som hon kört i träning, så bör hon precis som hon säger, veta vad hon pratar om. Lisa Glamer - en hästskötare som av förståeliga skäl går som på moln för dagen.
– Jag kunde inte ha det bättre. Fem underbara barn, en man som jag älskar, ett jobb som är underbart och nu en ring på fingret. Ibland måste man reflektera på det man har och inte det man borde ha. Och just nu kunde jag inte önska mig något mer, säger Glamer.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS