Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter lång lärlingskarriär – nu blir han proffs

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Ville Karhulahti har bland annat vunnit Travrondens Guldklocka. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Efter en lång lärlingskarriär drar han den 1 augusti igång som proffstränare på Julmyra.

Publicerad:

Ville Karhulahti, 37 känner sig redo för den här nya utmaningen.
– Redan när jag började hos Stig H Johansson för fem år sedan hade jag bestämt att det här skulle bli sista arbetsgivaren som lärling/försteman. Nu har Stig H dragit ner till 35-40 hästar och då är han inte i behov av mig i samma utsträckning. Så det känns som ett naturligt val att inleda proffskarriären i augusti.

Ville är född i Finland och blev tidigt intresserad av hästar.
– Grannen hade travhästar hemma och min pappa var hästägare. Överhuvudtaget var det mycket hästar runt om i byn där jag växte upp, berättar Ville, som flyttade till Sverige 2001.
Sedan dess har han hunnit med lärlingsjobb hos Kari Lähdekorpi, Rainer Björkroth, Petri Salmela och Stig H Johansson. Ville återvände också ett år till Finland för jobb hos storhästägaren Einari Vidgren och har även kortare sejourer i USA och Italien.
– Det känns bra att ha varit runt lite och skaffat sig mycket rutin från olika tränare. Nu ska det bli väldigt spännande att få dra igång på egen hand.

Varför valde du Julmyra?
– Den anläggningen har allt som jag önskar, så det kändes rätt att ta det beslutet.

Hur många hästar börjar du med?
– Det är väldigt svårt att säga. Jag har lite kontakter och krokar ute, men ingen häst är klar förrän den står i stallet. Jag kommer också jobba kvar hos Stig H fram till augusti, avslutar Ville.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS