Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter olyckan: Månsson kan bli borta länge

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Christian Månsson riskerar att bli borta flera månader efter den svåra olyckan på Umåker. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Det har pratats mycket om Jan Norberg efter den svåra olyckan på Umåker. Men hur mår egentligen Skellefteåtränaren Christian Månsson?

Publicerad:

Det var den 23 mars i Umeå som både Jan Norberg och Christian Månsson bjöds på vådliga flygturer efter ett varv i ett kallblodslopp. Janne fick den värsta smällen, men även Christian drabbades.
– Det gick så väldigt snabbt, bara pang och bom. Hästen stöp på ett steg och jag har aldrig tidigare varit med om en sådan här allvarlig olycka. Nu är det vänstra axeln som blivit värst skadad, men det hade kunnat gå mycket sämre. Det är så man måste tänka i det här läget, berättar Christian, som så sent som i dag fick svar på de röntgenbilder som togs på sjukhuset förra veckan.
– Nyckelben och ledbanden runt omkring har gått ur led i vänstra axeln. Dessutom handlar det om blödningar och bristningar i arm- och bröstmuskel samt en skada på trapeziusmuskeln. Jag ska tillbaka på tisdag igen för nya plåtar och sedan får vi se om det krävs operation eller inte. Det lutar i dagsläget mot operation.

Till skillnad från Jan Norberg tappade inte Christian medvetandet i samband med olyckstillbudet.
– Men jag blev rejält chockad. Så här i efterhand har jag tänkt att det verkligen var tur att vi inte körde varmblod och olyckan inträffade i utgången av sista kurvan i 1.10-tempo.

Hur mår du just nu?
– Det är svårt att sova, men man måste som sagt tänka på att jag bara fick några repor på hjälmen och att det kunnat bli betydligt värre konsekvenser än en skadad axel. Just nu är jag sjukskriven på heltid och försöker med hjälp av ST att reda ut försäkringsbiten. Med tanke på att det rörde sig om en tävlingssituation, och jag dessutom inte heller själv var vållande, kan man tycka att det borde gå smidigt. Men så verkar ändå inte vara fallet.

Går det att säga något om hur lång tid det dröjer innan du kan vara tillbaka i tävlingssulkyn?
– Det är svårt att säga något om tiden, speciellt eftersom inget beslut är taget om det ska göras ett ingrepp eller ej. Men jag har hittills fått höra tre-sex månader. Det som känns positivt är att jag ska kunna bli helt återställd efter en operation.

Hur går det med dina tio hästar i stallet under sjukskrivningen?
– Jag har fantastiska vänner som ställer upp och ser till att verksamheten ändå rullar på. Men jag vill så snabbt som möjligt få klart för mig en tidplan när det gäller mina skador.

På onsdag (Bergsåker) och torsdag (Boden) startar fyra av stallets hästar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS