Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter succén – ny norsk häst flyttar till Bazire

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Valokaja Hindö har radat upp segrar och Looking Superb slog världseliten – nu ska en ny norsk häst testa lyckan hos Jean Michel Bazire.

Publicerad:

Jean Michel Bazire har sannerligen haft goda resultat med sina norska nyförvärv. Valokaja Hindö (e. Great Challenger) hann rada upp sex raka segrar innan den franska segersviten bröts i början av januari. Dagen före julafton slog stallkamraten Looking Superb (e. Orlando Vici) till och vann självaste Prix Tenor de Baune i sin andra start på fransk mark.

Nu berättar tgn.no att en ny norsk succé kan vara på gång. För sajten berättar Lars Anvar Kolle att valacken Da Vinci B.R. (e. Ken Warkentin) ska gå samma väg. Hästen ägs av dottern Helene.
– Vi har haft det i tankarna länge. Om vi ska prova där nere, då är det nu vi ska göra det. Hästen är åtta år och han är i form nu, säger Lars Anvar Kolle till tgn.no.
Da Vinci B.R. reser till Frankrike tre raka segrar i bagaget, däribland V75-segern på Bjerke 30 december.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS