Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter uppsägningen: ”Känner mig lite stött”

Foto: MIKAEL WIKNER/TR BILD
Peter Fahlén. Foto: MIKAEL WIKNER/TR BILD

Peter Fahlén berättar själv om det överraskande beskedet.

Publicerad:

Under onsdagsmorgonen berättade Umåker via ett pressmeddelande att sportchefen Peter Fahlén har sagts upp. Huvudpersonen själv har under dagen befunnit sig i Stockholm och när han svarar i sin telefon på eftermiddagen är han fortfarande förvånad.
– Ja, så är det. Helt plötsligt fanns det bara en tjänst på 65 procent för mig och den tackade jag nej till. Jag måste ju ha en heltidstjänst. Jag hade gärna fortsatt, nu blev det inte så.
Hur känner du kring det här?
– Att det inte är riktigt schysst att gå fram på det viset som man gjorde. Jag känner mig lite stött. När man går till väga så, då vet man nog om att motparten kommer att dra sig ur.
Tidigare har sportchefstjänsten på Umåker också inneburit samma roll på Solänget i ett samarbete mellan banorna. Det avtalet är, enligt Fahlén, uppsagt och om det blir aktuellt med någon fortsättning där vet han inte.
– Jag känner också att det blir mindre och mindre fokus på renodlad sport på banorna. Nu funkar det på Umåker, för Umåker kan sport så där är det ingen fara.
Hur menar du med mindre utrymme?
– Du såg ju att Johan (Amsköld) fick gå. Det blir mindre och mindre sport på banorna och mindre och mindre folk på banorna. Det är en känsla man får när två sportchefer får gå på kort tid.
Vad ska du hitta på framöver?
– Ingen aning. Förhoppningsvis något inom den här sporten som jag har sysslat med hela mitt liv.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS