Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eftersnack: Drottningens pokal

Här följer sagt efter loppet med tränare och kuskar till de hästar som var i det slagna fältet bakom vinnande Cash Crowe i Drottningens Pokal på Åbytravet under lördagen.

Publicerad:

– När det blev tempoökning i sista sväng slog hon sig på ett framknä. Hon hade hur mycket kvar som helst i det läget, sade Christoffer Eriksson om Robert Bergh-tränade Ginny Weasley som blev diskvalificerad för galopp.

– Nu fick jag pannan i djupa veck. Det inget drag i henne från början även om hon inte fick full order direkt. Sedan fick jag köra lite på chans, men när tempot ökade petade jag på henne och då svarade hon med galopp. Det är något som stör henne höger bak och det blir till att kolla upp henne, men det var ju inte så att hon haltade av banan. Jag är dock inte orolig att det är något allvarligt som när hon fick en spricka i vänster bakben. Det var ju tur i oturen att det här var säsongens första stora lopp så vi har några kvar att komma tillbaka till, sade Per Nordström om Dixi Sisu som blev diskvalificerad för galopp.

– Det jäklades hela loppet och hon hade krafter kvar i mål, sade Christer Nyström som delägar Undine om sin häst som slutade femma.

– Vid normal författning hade hon sämst varit trea i mål. Det måste vara så att försöksloppet satt i benen på henne för idag blev det ett passade lopp och det löste sig bra. Efter 1 500 meter kändes hon fortfarande smällfin tyckte Erik Adielsson, men mitt i sista sväng var hon slagen. Det var förvånande för mig eftersom allt hade känts perfekt, men hon tappade spänsten och rullade över i galopp, sade Peter G Norman om Quebec C.D. som blev diskvalificerad för galopp.

– Hon var inte bra och något är fel på henne. Visserligen fick hon en tung resa, men hon ska hålla längre och var slagen alldeles för tidigt, sade Roger Walmann om Caddie Lisieux som slutade oplacerad.

– Hon var inte kall när hon galopperade och den berodde på att hon slog på sig. Det såg mörkt ut i det läget då det var långt fram, men med tanke på hur utvecklingen av loppet blev så hade det kunnat löst sig bra och kanske hon hade varit fyra till sexa felfri, sade Rikard N Skoglund om Thomas L Larsson-tränade Nouvelle Avenue som blev diskvalificerad för galopp,

– Vi satt i rygg på Caddie Lisieux och jag valde att sitta kvar i hennes rygg istället för att gå ut i tredjespår, vilket inte blev så bra eftersom den hästen tröttnade. Sedan gick hon bra, men tappade stilen 30 kvar och galopperade. Det var snöpligt för hon hade varit femma annars, sade Peter Untersteiner om Julia af Solnäs som blev diskvalificerad för galopp.

– Jag är nöjd med henne och vi fick chansen till slut, men vi var ju nära att vara trea så då vill man ju vara det. Hästen håller i alla fall fin form och har inlett året på bästa sätt. Hon har ju redan tjänat mer pengar än förra året och då tyckte jag än då hon var med och högg lite ifjol. Nu får vi starta på i årgångslopp och så småningom blir det Stochampionatskval, sade Claes Sjöström om D'Laina som blev fyra.

– Hon gick okej. Det var första gången jag ryckte huvan på henne, men hon sprang ut ett spår istället för att öka och annars hade vi kanske varit en placering längre fram. Nu ryckte jag huvan och då vet vi facit i alla fall för om jag inte hade gjort det så hade jag fått fundera på om vi inte hade kunnat varit en placering längre fram, sade Stefan Persson om Luck Is Back som slutade sexa.

– Hon gick jättebra. Jag har bara kört henne två gånger, vilket är de två senaste starterna, och hon har varit duktig båda gångerna och hade gått framåt ytterligare med förra loppet, sade Stefan Söderkvist om tredjeplacerade Utrecht Rapid som tränas av Ann-Carin Bronsman.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS