Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Egentligen ingen stayer"

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Staro Leonardo och Joakim Lövgren. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Över mastiga tre varv gav Joakim Lövgren sin Staro Leonardo en perfekt resa i andra utvändigt – och femåringen hade klart mest krafter kvar när Oktoberstayern skulle avgöras.

Publicerad:

När Kennedy och Vincent As tampades i täten under andra halvan av Oktoberstayern. Där bakom gottade sig Joakim Lövgren  med egentränade Staro Leonardo (e. Make It Happen) som var uppe som tvåa genom sista sväng – och in på upploppet kopplade ekipaget segergreppet på ett övertygande vis.
– Karriären började lite vacklande för honom, men vi har alltid haft en stor tro. Han har blivit mer hållbar och kan hävda sig på ett bättre sätt. Han ströks för 14 dagar sedan. Han höll på att bli förkyld då och därför tog vi sikte på det här loppet i stället, sade Joakim Lövgren.

Staro Leonardo vann på 1.13,9/3180 meter närmast före Vincent As och Kennedy.
– Han fick ett bra lopp den här gången. Det var längesen det gick så smidigt för honom. Han är egentligen ingen stayer. Han gör det här för att jag ber honom om det, men han är bättre över medeldistans, sade Joakim Lövgren.

Förstapriset på 125.000 kronor gör att Staro Leonardo nu tjänat 1.075.388 kronor.

Tredje segern för Kolgjini-talang

Adrian Kolgjini har en högintressant treåring i Dominic Wibb (e. Bold Eagle). Lördagens seger i klass II-försöket togs i karriärens blott femte start. Kolgjini satt själv i sulkyn och ekipaget övertog ledningen drygt 700 meter in i loppet. Efter att ha varvat på 1.14,6 hade valacken inga som helst problem att hålla undan och han gjorde det närmast före Fireman Am och Bankrobber. Dominic Wibb nådde mållinjen på 1.14,2/2140 meter.
– Jag satt och var lite irriterad på mig själv att jag tog upp honom i mitt i loppet. Han är lite trög, men sedan är han som en diesel. När han får upp farten släpper han inte förbi sig någon. Med vinterträning i kroppen hoppas jag att vi har en kanon, sade Adrian Kolgjini.

Tog sjunde raka segern

När tempot bedarrade gled Carl Johan Jepson till ledningen med Björn Goop-tränade Giant Shadow (e. R.C.Royalty) – och sedan var det spel mot ett mål. Den sexårige valacken överygade på nytt och vann väldigt enkelt på 1.13,2a/2140 meter.
– Man vill inte göra något misstag med en så här stor favorit. Jag tycker att framför allt hästen var fin och inte gjorde några misstag. Han tycker att det här är kul. Det är ingen slump att han vunnit så många lopp som han har gjort, sade Carl Johan Jepson.

Segerchecken på 125.000 kronor innebär att Giant Shadow nu är uppe i bronsdivisionen.

Princess S.W. övertygade igen

Lärlingsloppet på V75 blev händelserikt och redan efter 400 meter satt Peter Zadel i ledningen med Peter Untersteiner-tränade Princess S.W. (e. Chocolatier) – och trots tufft tempo hade det femåriga stoet styrkan att hålla undan till seger.

Hon tog sin sjunde seger i karriärens tolfte start på segertiden 1.13,3a/2140 meter.
– Hon är lite speciell. Hon kändes het precis innan start och jag hade inget annat val att än gå på i tredjespår. Hon var het även i ledningen och det var ett svårt lopp att köra. Jag trodde att det skulle bli för tufft men hon visade igen att hon är en topphäst, sade Peter Zadel.

Niky Flax den tunga vägen

Johan Untersteiners Niky Flax (e. Love You) fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren i försöket i silverdivisionen. Men den sexårige valacken var huvudet högre än sina konkurrenter och avgick med segern till slut. Över upploppet kopplade Niky Flax greppet om ledande Rushmore Face och höll sedan förtjänstfullt undan för övriga. Niky Flax vann loppet på 1.11,6a/1640 meter.
– Han öppnar bättre och bättre för varje gång och fick tredje invändigt vilket kändes bra från det läget vi hade. Sedan öppnade det upp sig och valde att ta dödens. Jag ville ge honom chansen och det gick vägen, sade Johan Untersteiner.

Cobbys Olifant på linjen

Det blev ett iögonfallande upploppet i bronsdivisionsförsöket. Ad Hoc stretade emot så gott han kunde från ledningen, men kunde inte freda sig den sista biten. Starkast gick Thomas Uhrbergs Cobbys Olifant (e. Orlando Vici) och femåringen satte nosen först kort före mål.
– Man kan inte vara annat än väldigt glad. Han är så gott som exemplarisk nästan alltid. Han är fantastiskt fin att köra i loppen. Det har varit stolpe ut för honom i år och jag tycker absolut att han var värd att få vinna, sade Thomas Uhrberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS