Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ehlert vann storlopp i Italien

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Holger Ehlert. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

På söndagen avgjordes Grupp I-loppen tillika finalerna i Gran Premio Anact för tvååringar i Treviso. I den inledande stoklassen segrade Barelli Faustos Zarina Roc och bland hingstarna var svaret Holger Ehlerts Zelante Ek.

Publicerad:

Zarina Roc med Vincenzo Piscuoglio Dell'Annunziata i sulkyn tog enkelt hand om ledningen från spår fyra och ekipaget fick den knappe favoriten, och dittills obesegrade, Zuffle Wise As i dödens. Efter ett jämnt och hårt tempo hela vägen hade Zarina Roc mest krafter till slut och segern blev säker, med två längder ned till tvåan Zanzara Fas som hängde med i rygg och trean Zuffle Wise As. Segertiden för Filipp Roc-dottern skrevs till 1.14,1a/1609 meter. 

Även i hingstklassen blev segerreceptet ledningen runt om. Från spår två öppnade Zelante Ek kvickt till spets med Roberto Vecchione i sulkyn och därifrån kunde ingen hota ekipaget, som vann på 1.14,5a/1609 meter. Zefir Gar höll starkt som tvåa längden bakom vinnaren och trea blev Zarenne Fas. Efter en fjärdeplats i debuten har nu Saxo de Vandel-sonen Zelante Ek fyra raka segrar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.