Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eklundh: "Han känns kanonfin"

Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN
New Revolution är favorit i V64-6 idag, men tränare Eklundh varnar lite för att bakskor på idag kan vara ett litet minus. Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN

André Eklundh har fin form på stallets hästar och har tre hästar till start på V64 på Vaggeryd idag. En av hästarna meddelar han ett litet minus på medan han låter uppåt på en annan.

Publicerad:

I V64-1 har André Eklundh Dogge Sting till start. Hästen vann för tre starter sedan, men har därefter slutat oplacerad och sjua.
– Han gjorde det bra vid segern. Gången efter blev det helt fel då kusken styrde på 1.300 kvar och blev hängandes i tredjespår resten av loppet. Det orkade han inte, säger André Eklundh.
– Därför ville jag ge hästen ett snällt lopp senast och då blev det inget tempo första varvet, men Dogge Sting avslutade 1.12,5 sista varvet. Han visade fin form och rörde sig lite bättre än tidigare.
Efter det loppet pekar det fortsatt uppåt enligt Jägersro-tränaren.
– Han känns bättre i jobben efteråt och håller på att utvecklas rejält. Cavat On Track är en bra häst, men gör den bort sig tycker jag Dogge Sting är tänkbar idag. Distansen är också ett plus eftersom han är mera stark än snabb.
I V64-5 plockar Eklundh ut Proserpine till start. Femåringen visade bra form i två lopp i mars, men förra gången blev hästen oplacerad.
– Han var konstig hela den dagen. Han var dålig i magen och sprang och vinglade i loppet och ville inte gå framåt. Efteråt har vi kollat upp hästen utan att hitta något fel och jag hoppas att han helt enkelt hade en dålig dag och kan prestera bättre idag.
– Proserpine är hygglig ut, men skulle vi komma till ledningen är det gynnsamt. Hästen är bäst när han får löpa ut och gillar inte om det blir dåligt tempo eftersom det är lite stress i honom.
I den sista V64-avdelningen är New Revolution favorit och han har svarat för fina insatser på sistone.
– Han känns verkligen kanonfin för dagen och har höjt sig på sistone. Ett litet minus är att han idag måste tävla med bakskor. Det är svårt att säga hur negativt det är, om det är barfotakörningen på sistone som höjt honom eller om han är i så bra form att det inte påverkar honom att tävla med bakskor. På förhand tror jag det är ett litet minus, men löser det sig bara någorlunda tror jag  mycket på honom ändå, säger André Eklundh.
Är det han du tror mest på av dina tre hästar idag?
– Ja, det är det, men jag tycker jag har tre ganska vettiga chanser idag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS