Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eklundh njöt på ”hemmaplan”

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Efter en svettig långsida kunde Moneykeeper kämpa sig till en fin seger. Efteråt var det en nöjd tränare i vinnarcirkeln. 

Publicerad:

André Eklundh hittade andra utvändigt från 20 metes tillägg tillsammans med egentränare Moneykeeper (e. One Too Many). Det blev till slut tredje utvändigt. Därifrån tryckte Eklundh på gaspedalen på den bortre långsidan och hästen fick verkligen kämpa för att ta sig förbi Loveexplosion H.C. i i andraspår. När det var gjort kunde ekipaget ta sig hela vägen till ledningen och sticka undan i slutsvängen.
Även om konkurrenterna närmade sig mycket den sista biten så kunde hästen hålla undan till seger efter en fin insats.
– Jag är här precis varje tävlingsdag och kör. Det är den banan jag har närmast till även om jag är Åbytränare. Varenda lunchtrav, V5-dagar och allt. Att då få ha en egen häst som man tror lite på och det lyckas på den största dagen är jäkligt stort, sade Eklundh i vinnarcirkeln.
Segertiden blev 1.13,8/2160 meter.

Spurtade till seger

Håkan B Johansson och Macelleria satt en bit bak i andraspår när Stora Amatörpriset skulle avgöras. Samtidigt höll de värsta konkurrenterna ett tufft tempo där fram och då kunde Macelleria avgöra efter en fin spurt långt ut i banan.
– Det kändes bra hela vägen och jag var inte orolig, sade Håkan B Johansson efter segern.
Frode Hamres superlöfte Ecurie D. gjort ingen besviken när han tillsammans med Björn Goop kunde ta sig till ledningen och stanna där hela vägen i treåingsloppet. Segertiden blev 1.14,1a/2140 meter och nu har hästen vunnit sina fem första starter. Tvåa i mål, för andra raka gången, blev Click Bait och Örjan Kihlström som valde att släppa över ledningen till favoriten.

Dramatiskt upplopp

Diamantstoförsöket blev dramatiskt. Dels för att det höll på att gå riktigt illa när Jim Oscarsson tappade tömmen på upploppet – men också för att hästarna som såg ut att bli etta och tvåa i mål galopperade bort sig den sista biten. När både Dixie Brick och Souzy diskats kunde Erik Adielsson konstatera att han var en vinnare bakom Pär Hedberg-tränade Alva Palema.
– Jag var inställd på att vi skulle blir trea när vi var på upploppet. Det var stolpe in den här gången, sade segerkusken.
Strax därpå glänste Nicklas Westerholms sto Adi Gallia i Stochampionatet Consolation. Nicklas Westholm skickade hästen till ledningen och sedan blev det en enkel seger på 1.12,5a/2140 meter.
– Väldigt bra revansch och jag tycker att hon visar att hon hävdar sig väldigt bra bland stona, sade Westerholm efter segern.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.