Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Elakt mot hästen”

Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN
Tinta Barocca vid seger på VAggeryd i september. Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN

Axevallaamatören David Persson har haft fina framgångar med Diggers Elias på i vinter. Idag är han dagens största V64-favorit med en annan häst, Tinta Barocca, och han tycker att det är lite hårt gjort av spelarna.

Publicerad:

Åttaårige Tinta Barocca startar i V64-5 och kommer med en fin andraplats i senaste starten, då han fick ge sig den sista biten mot en smygkörd häst.

– Han fick stryk av en smygkörd häst som jag tror har väldigt bra form också, så det var inte så mycket att säga om. Hästen gjorde ett bra lopp ändå tycker jag, berättar David Persson.

Idag handlar det om innerspår och lång distans.

– Hästen är snabb ut och det ser ut som att han borde kunna ta hand om ledningen och då körs han där så länge det håller. Distansen tycker jag inte ska vara några problem heller för honom.

Spelarna har gjort honom till dagens största favorit på V64. Tycker du det är rätt?

– Jag tycker att det är lite elakt mot hästen. En sådan bra rad tycker jag inte att han kommer med så att han ska bli det, även om jag tror att segerchansen är god.

Det har blivit tre galopper på de fem senaste starterna, är det något som oroar?

– Nej, det är mest otursgalopper. En startgalopp, en montégalopp och sedan krokade han ihop i sista sväng i ett lopp, så han är egentligen inte osäker i sig själv.

Blir det några ändringar på honom idag?

– Vi kommer nog sätta på ett norskt huvudlag på honom istället för det öppna han gick med senast. Jag tror inte det kommer bli någon jätteeffekt, men jag vill testa ändå. Det kan ge en effekt på en del hästar, avslutar David Persson.

FAKTA

Örebrotravet

Örebro Travbana
Travbanevägen 10
702 31 Örebro
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,4 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 175 m

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS