Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eldvin jagar biljett till Vincennes

Foto: Hanold/ALN
Eldvin blir att räkna med i uttagningsloppet till Vincennes på Bollnästravet i eftermiddag. Foto: Hanold/ALN

Den sportsliga höjdpunkten under eftermiddagens V64-tävlingar på Bollnäs blir tveklöst kallblodsloppet i V64-5, där två biljetter till Vincennes ska delas ut. En av aspiranterna är Eldvin hos Jörgen Westholm.  – Han är en av dem som ska vara med och göra upp om det, säger förstemannen Oskar J Andersson. 

Publicerad:

Elva kallblod gör upp i uttagningsloppet Lykketinder (V65-5) där två främsta har möjlighet att starta på Vincennes den 19 och 23 februari. Nioårige Eldvin är bekant för Parispubliken sedan tidigare , 2015 var Järvsöfaks-sonen på plats och tävlade med framgång. 
– Eldvin gjorde det bra den gången. I första starten galopperade han med segern inom räckhåll och i den andra starten med Eric Raffin i sulkyn blev det en andraplats. Det hade varit kul om han fått åka ner igen, säger Oskar J Andersson. 

Eldvin får bära favoritskapet tillsammans med Björs Frej och det är ett motiverat sådant. 
– Han gjorde en helt okej prestation som fyra i V75 på Romme senast även om jag hade kanske trott han skulle ta någon placering till. Med det loppet i kroppen och lite tätare starter så tror jag att han kan vara ännu vassare nu. 

Med bricka 9 bakom bilen har Eldvin ett lämpligt smygläge och i sulkyn får han formstarke Ulf Eriksson för första gången.
– Därifrån borde han få ett bra lopp och Eldvin står sig bra i klassen. Han ska vara en av dem som gör upp om segern, säger Oskar J Andersson.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS