Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elfstrand kan skrälla på sin förra hemmabana

Foto: ALN
Mimmi Elfstrand med Super Grabben. Foto: ALN

Mimmi Elfstrand har haft fina framgångar med båda föräldrarna till V75-aktuelle Super Grabben och nu hoppas hon att fyraåringen ska bli nästa reklamhäst i stallet. På lördagen väntar Klass II-final på Åby.  
– Det är ingen motståndare i loppet som skrämmer mig, säger Elfstrand.

Publicerad:

Sedan i november i fjol är Mimmi Elfstrand verksam på Bjertorp och den förra Åbyprofilen titulerar sig numera som Axevallatränare. 
– Jag tycker det går bra för stallet. Vi hade en del halsproblem i fjol och jag tycker hästarna är mer jämna i år. Även om segerprocenten är lite lägre har vi gjort bra resultat. Jag har mest äldre hästar som gör sig bättre på vinterhalvåret, men de har ändå tagit för sig bra, säger Elfstrand. 

På lördag har hon chansen att vinna på sin förra hemmabana när det handlar om storloppsdag med Åby Stora Pris och mycket publik på läktarna.
– Jag känner många på Åby och det hade givetvis varit jätteroligt att få vinna på lördag. 

Hennes vapen i jakt på V75-seger är Super Grabben. Elfstrand har ett extra gott öga för den fyraårige valacken, som är efter Lovely Lidob och undan Good Capacity. Två hästar som Olle Elfstrand och senare Mimmi hade i träning och firade fina framgångar med.
– Det är givetvis speciellt och Super Grabben ligger mig varmt om hjärtat, säger hon.

Lovely Lidob var med i Derbyfinalen 2009 och hann bli miljonär innan skador satte stopp för karriären.
– Super Grabben är lik Lovely Lidob i travet, han är lika grov i gången. Sedan är han intelligent och känslig på ett bra sätt. 

Mamman Good Capacity kom att tjäna över 600.000 kronor under sin karriär och galopperade aldrig på sina 76 starter.
– Han är väldigt travsäker precis som hon, däremot var det lite mer humör i henne.

Super Grabben inledde karriären med två nollor som treåring i fjol, men har visat framhovarna i år med tre segrar på nio starter och över 150.000 kronor intjänat. 
– I fjol hade han halsproblem, men i år har det inte varit några problem. Det känns som att han kan bli riktigt bra. Han är allround, en startsnabb häst som går lika bra bakifrån. Han har bra lungor och har låg puls efter loppen och jag tycker att det finns utveckling i honom. 

Senast från bakspår i V75 under Stochampionatshelgen gick Super Grabben i mål med sparade krafter efter ett snäll upplägg. På lördag har han både bättre läge (bricka 3 bakom bilen) och form. 
– Han fick en bra genomkörare senast när han säkrade finalplatsen. Efter det har jag tränat honom lite hårdare än vanligt och han känns jättefin. 
– Det är ingen av motståndarna som skrämmer mig och han är bättre än flera av hästarna som är tippade före honom. Jag tycker att han har kapacitet för att vara med där framme och han får ses med skrällchans. Han kommer gå barfota runt om som vanligt, säger Mimmi Elfstrand avslutningsvis.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.