Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elian Web vann storloppet

Foto: MALIN ABLINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ABLINSSON/TR BILD

Disco Volante tappade stilen bakom bilen – då kunde Jorma Kontio trycka sig till ledningen.
Därifrån säkrade Katja Melkkos stjärna en rosa biljett.

Publicerad:

Det blev dramatik redan från start i Paralympiatravet. Disco Volante började plötsligt galoppera från sitt innerspår bakom bilen och tappade lite mark. Det bäddade för en spetsstrid mellan Cyber Lane och Elian Web, där den senare kunde koppla grepp in i första sväng. Körningen blev inte utdragen och första 500 meterna klockades till blygsamma 1.12,3.
Jorma Kontio och Elian Web kunde sedan nå första kilometern på 1.14,4 med Next Direction på utsidan.
800 meter från mål fick Milliondollarrhyme och Fredrik B Larsson dra tåget i tredjespår med Sorbet i rygg.

När upploppet kom var det alltjämt Elian Web med segergrepp och även om Cyber Lane var nära att hinna dit  via open stretch gick segern till Katja Melkkos åttaåring. Klockan stannade på 1.12,3a/2140 meter och förstapriset var 1 000 000 kronor.
Tredjeplatsen gick till Billie de Montfort och Björn Goop som hamnade i tredje invändigt och spurtade starkt via open strecht. Segern innebär också att Elian Web är garanterad en plats i Elitloppet och efteråt var tränaren rörd. 
– Han tog ledningen enkelt och såg så avslappnad ut. Det kändes jättebra att de fick öppna första varvet så pass sakta. Det är stort att få vara med i Elitloppet. Nu har vi fem veckor på oss att förbereda oss och fokusera på bästa sätt, säger Katja Melkko.

Även kusken var belåten. 
– Det var kul. Han gör hela tiden bra lopp. Det blev enkelt från ledningen. Han går bäst i den positionen. Han är i väldigt fin form. Han gick för fullt sista 200 meterna och var inte speciellt trött i mål, säger Jorma Kontio.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.