Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitkampstvåa gör comeback

Foto: ALN
Jokivarren Kunkku och Jorma Kontio. Foto: ALN

På måndag är Jokivarren Kunkuu tillbaka på tävlingsbanan. Den finske startkatapulten gör då comeback i Uleåborg.

Publicerad:

Loppet är tioåringens första sedan augusti i fjol och han startar med dubbla tillägg över medeldistans. Jokivarren Kunkku (e. Turo) har körts av Jorma Kontio i sina sex senaste starter, men på måndag sitter tränaren Antti Ojanperä sitter själv i sulkyn.

På väg mot en halv miljon euro

Startkatapulten var en av tolv hästar i 2016 års upplaga av Elitkampen. Då spetsade han från spår åtta bakom bilen och ledde sånär runt om. Först kort före mål fick han se sig slagen av fältets andre finske häst, Vitter. Jokivarren Kunkku har vunnit 32 av karriärens 70 starter och och sprungit in nästan en halv miljon euro. Den gränsen passeras för övrigt om han tjänar pengar på måndag.

Nytt stjärnmöte i Björneborg

Mer på temat kallblod i Finland: I helgen bjuds Björneborgspubliken på en godbit. Då drabbar stjärnorna Polara och Costello nämligen samman på nytt. Den senare har vunnit nio av sina tio starter sedan december månad och dragit det längsta strået i de två senaste mötena med fjolårets elitkampsvinnare.  Lördagens lopp körs över 2.100 meter 10.000 euro till vinnaren.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS