Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppshäst skadad: "Hittar inte problemet"

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Heavy Sound är skadad och ska rehabtränas hos Caroline Holm. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Efter en toppinsats på Solvalla i april belönades sjuåringen med en plats i Elitloppet. Nu har valacken drabbats av en mystisk skada och ska rehabtränas på annan ort.

Publicerad:

Trots att han var utan lopp i kroppen levererade Heavy Sound (e. Ken Warkentin) en toppinsats på Solvalla i april. Valacken imponerade så pass mycket på sportchefen Anders Malmrot att han sedermera bjöd in Heavy Sound i Elitloppet.

Där blev det galopp i försöket och sedan dess har Heavy Sound inte synts till på tävlingbanan. Hästen har haft problem med en mystisk skada – och nu har kretsen kring honom bestämt sig för att han ska rehabtränas hos Hagmyrens Caroline Holm.
– Han har en mystisk skada som kommit och gått hela året och han blir inte av med det. Han kan bli halt utan orsak till och från och vi hittar inte problemet trots flertalet genomgångar. Han hade även det här innan seger på 1.09,6, säger Daniel Redén.

Hur länge Heavy Sound blir borta från Daniel Redéns stall är oklart.
– Jag vill att han simmar i en månad eller två för att se om det blir bättre. Jag har haft ett par hästar hos Caroline Holm och de som kommit tillbaka från henne efter skada är i riktigt bra skick, säger Daniel Redén.

Heavy Sound ägs av SRF Stable. Han har sprungit in drygt 7,5 miljoner kronor och tagit 19 segrar på 41 starter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS