Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppstvåan är död

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Arch Madness. Foto: Maria Holmén/TR Bild

2012 och 2013 års elitloppstvåa är död. Den amerikanske valacken blev 15 år.

Publicerad:

För Trond Smedshammer hade Arch Madness (e. Balanced Image) en fantastisk karriär. Nu har valacken, som bland annat blev tvåa i Elitloppet 2012 och 2013, dött vid en ålder av 15 år. Det rapporterar den amerikanska sidan harnessracingupdate.com.

Arch Madness sprang in över 4,2 miljoner dollar under sin karriär. Sju gånger var han med i Breeders Crown-finaler. Tre gånger var han med i Elitloppet med två andraplatser som bäst. Han vann även lopp som Breeders Crown som treåring, Maple Leaf Trotting Classic, Oslo Grand Prix och Nat Ray Trot.
– Han var en tuff och speciell häst. Hur många hästar lyckas nå Elitloppets final tre år i följd? Det är konstigt att en häst som vinner så många stora tävlingar och så mycket pengar aldrig vann några utmärkelser vid årets slut. Han tävlade alltid på topp, säger Trond Smedshammer till harnessracingupdate.com.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS