Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Emoticon Hanover tog farväl med en seger

Ett av Nordamerikas bästa ston har tävlat färdigt. Emoticon Hanover fick besöka vinnarcirkeln i måndagens avskedsföreställning. Nu väntar Muscle Hill – om ägarna får som de vill.

Publicerad:

Karriärens sista start gjordes på Mohawk Park utanför Toronto och slutade med en säker seger från ledningen.  Emoticon Hanover (e. Kadabra) kom i mål på 1.10,6 och hyllades av tränaren Luc Blais efteråt.
– Hon har aldrig gjort ett dåligt lopp och gav alltid 150 procent, sade Blais som sedan förklarade att beslutet om att avsluta tävlingskarriären kom tätt inpå måndagens start.
– Vi hade ett möte i Montréal. Det var inget enkelt beslut, men hon förjänade det och hon förtjänar också att betäckas med den bästa hingsten. Vi ska försöka med Muscle Hill.

Sexåriga Emoticon Hanover gör bokslut med över två miljoner dollar på kontot. Hon satte världsrekord två gånger om och vann Breeders Crown för äldre ston både 2017 och 2018. Den sista stora segern bärgades häromveckan då Emoticon Hanover slog Atlanta i stoklassen av TVG på Meadowlands. En seger som också var Luc Blais tusende i karriären.
– Det blir lätt att komma ihåg, konstaterade kanadensaren.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS