Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En bestämd vinnare?

Foto: OLA WESTERBERG/ALN
Claudius F. och John Östman. Foto: OLA WESTERBERG/ALN

Det har gått nästan på pricken fyra år sedan John Östman vann på V75. Kanske är det dags att bryta trenden idag?
– Det bestämmer Claudius F., säger han.

Publicerad:

Umeåkusken har tre chanser på sig på Dannero och det börjar med Gabriella Laestanders Premier Kronos i V75-1.
– Hästen tog semester i Norge och det var ganska uppenbart att det var körspöet som fattades. Senast i Östersund visade han att formen sitter där och han gör i stort sett alltid sitt bästa. Han står hårt inne, men är en bra avslutare. Kan vi ta en hyfsad placering härifrån blir jag nöjd, säger John. 
Pydin var riktigt bra efter galopp i Kriteriekvalet och jagar nu 600.000 kronor och evig berömmelse i Kallblodskriteriet (V75-2). 
– Jag körde honom i maj och han var bra då och verkar i ännu bättre form nu. Men jag är rädd för att han stöter på några för tuffa norrmän den här gången och kan vi vara trea-fyra har han gjort det bra, säger han. 
Claudius F. (V75-6) har John Östman bra tumme med. Vid samtliga Norrlandssegrar har Östman suttit i sulkyn bakom och faktum är att hästen travat felfritt vid samtliga Östman-starter.
– Han verkar trivas tillsammans med mig, men han känns aldrig helt stabil även om Gabriella (Laestander reds. anm.) gjort ett par ändringar som fallit väl ut. Det är hästen som bestämmer och det gäller att vara så samarbetsvillig det bara går. Han kan öppna och kapacitetsmässigt gör han inte bort sig i det här gänget. Om det är någon jag ska vinna med på V75 är det Claudius F., säger John Östman. 

 
FAKTA

Dannero

Arena Dannero
Nyhammar 120
870 52 Nyland
Tel: 0612-505 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS