Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En fruktansvärd glädje"

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Revelation och kretsen kring hästen efter segern i Svensk Uppfödningslöpning. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Per Nordström har visat upp en ny supertalang. Toppstammade Revelation tog hem Svensk Uppfödningslöpning efter en stark avslutning.

Publicerad:

I karriärens femte start kom första segern – och Per Nordströms Revelation (e. Readly Express) kunde knappast ha valt ett bättre tillfälle att vara först över linjen för första gången.

Efter en övertygande avslutning i grupp I-loppet Svensk Uppfödningslöpning svepte Revelation fältet tillsammans med sin tränare i sulkyn.
– Jag känner en fruktansvärd glädje och stor tacksamhet till hästen. Han har varit en guldklimp sedan jag fick nys om honom. Hästens ägare förtjänar verkligen den här framgången, sade Per Nordström.

Revelation har en härstamning som förkunnar. Pappa är Readly Express och mamma är Monrovia som även lämnat On Track Piraten.
– Det är någonting riktigt stort på gång här tror jag. Det går inte att hitta en mycket bättre härstamning. Jag värdesätter den här segern väldigt högt. Det är otroligt mycket pengar, sade Per Nordström.

I och med att Revelation finns med i premiechansen var förstapriset 1,4 miljoner kronor. Han vann loppet på 1.13,3a/1640 närmast före Armani Degato och Global Badman.
– Vi har ett fint unghästkoncept och arbetar väldigt noga. Den här hästen är en oslipad diamant och det är bara att hoppas på att han får vara sund och frisk nu och att han får en härlig säsong som treåring. Sedan siktar vi på Derbyt fram över här på hemmaplan.

Per Nordström vann Svensk Uppfödningslöpning även 2012, då med Denim Boko.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS