Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En höll – en föll...

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Jimmy Takter kunde göra tummen upp för Manchego. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Efter två raka förluster var Jimmy Takters supersto tillbaka som en vinnare igen.

Publicerad:

Manchego (e. Muscle Hill - Secret Magic) bollade med sina konkurrenter i det första av två försök till Hambletonian Oaks under lördagskvällen på Meadowlands. Körande Yannick Gingras körde resolut till spets efter cirka 600 meter och sedan såg det nästan löjligt enkelt ut när Manchego bara stegade ifrån de övriga med nästan fyra längder på 1.09,1a/1609 meter. Det handlade om 16:e segern i 18:e starten för fjolårets stora kulldominant på stosidan.
– Jag tror inte att hästen varit bättre än vad hon är just nu. Det är fyra väldigt bra ston i årets kull och jag förstår att kretsen kring Atlanta tycker det är spännande att prova mot grabbarna i Hambletonian. De bästa stona i år är inte sämre än de främsta hingstarna och valackerna, men samtidigt vet jag att det kan vara tufft för ett sto att gå ut i Hambletonian. Jag är inte rädd för att möta Atlanta eller någon annan heller med Manchego, men två heat samma dag känns inte optimalt för hennes del. Då finns risken att man riskerar hela hennes karriär, kommenterade Jimmy Takter, som nu har chansen på sin femte raka titel i Hambletonian Oaks!

Lily Stride (e. Muscle Hill) spurtade in som tvåa på behörigt avstånd och tredjeplatsen gick till Hey Blondie (e. Cantab Hall). Även Marcus Melanders What A Knockout (e. Donato Hanover) ordnade en finalplats som fyra efter en fin smygresa i tredje par invändigt. Femma och sista finalbiljetten knep Seviyorum (e. Donato Hanover). Förstapriset var 25.000 dollar.

I det andra försöksheatet fick Åke Svanstedts världsrekordhållare Plunge Blue Chip (e. Muscle Mass) se sig slagen från ledningen. Ekipaget inledde från spår åtta bakom vingen och Åke forcerade sig till spets efter 500 meter. Trond Smedshammer hade varit lugn som trea-fyra på innerspår med Phaetosive (e. Explosive Matter - Phaeton), men gick ut till kraftfull attack in i sista sväng. Redan i början av upploppet avgjorde norrmannens treåringssto och imponerade stort på 1.09,0a/1609 meter efter en 1.06-avslutning sista 400.
– Hon har varit bra under hela livet hittills och fortsätter att imponera på mig, sade Trond Smedshammer, som liksom Jimmy Takter nu är garanterad ett spår mellan ett och fem i finalen nästkommande lördag.

Från ledarryggen klarade Live Laugh Love (e. Donato Hanover) andraplatsen i det andra försöket för David Miller medan Plunge Blue Chip alltså slutade trea. Vidare till finalen tog sig även Blonde Magic (e. Muscle Massive) och Nixie Volo (e. Yankee Glide). Däremot slutade Lucas Wallins Winbak Noelle oplacerad. I finalen på lördag på Meadowlands är den samlade prispotten 500.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.