Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En lovande årsdebut"

Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild
Son of God tjänade över 1,6 miljoner kronor under fjolårets. Nu inledde han 2019 med en seger. Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild

Årets första start slutade på bästa tänkbara sätt för Son of God. Fjolårets derbytrea satte kullkamraterna på plats i Berth Johanssons Memorial på Umåker.

Publicerad:

Örjan Kihlström serverade Daniel Redéns häst en löpning i ryggar och klev in i handlingen först vid upploppets början. Ledande Hotshot Luca kämpade då för att freda sig mot utvändige Transcendence. 

Täthästarna höll berömvärt efter varsin tuff löpning, men fångades in av Son of God i god tid före mål. Segermarginalen skrevs till slut till närmare två längder.
– Han gjorde ett riktigt bra lopp. Vi fick en fin resa, men han avgjorde på ett fint sätt med tussarna kvar i öronen, sade Kihlström i vinnarcirkeln.
– Han gick ju bra redan i fjol och hävdade sig bra i tuffa gäng. Det här var en lovande årsdebut och jag hoppas att han tar den på rätt sätt. Det ska bli intressant att se honom i år.

"Tappade rytmen"

För favoriten Milliondollarrhyme slutade loppet däremot i moll. Fredrik B Larssons häst följde med i ryggen på Son of God på bortre långsidan, men galopperade sedan i ingången till sista sväng.
– Jag blev väldigt förvånad. Han snubblade till och tappade rytmen. Jag har ingen annan förklaring, sade Larsson till Kanal 75.

Son of God vann på tiden 1.12,3 över full väg, närmaste före Hotshot Luca och Transcendence. Segern var Daniel Redéns tredje på fyra år i Berth Johanssons Memorial. 2016 vann han med Daley Lovin och i förfjol stod Tobin Kronos som segrare. Förstapriset uppgick till 200.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS