Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En mot Kriteriet – den andra sparas till nästa år

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Guzz Mearas gjorde bort sig i långa E3-finalen, men är nu på rätt spår igen inför Kriteriekvalen. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Vi fick på Mantorptravet se en Untersteiner-häst i vinsttagen som siktas mot Kriteriet och en annan som sparas inför nästa år.

Publicerad:

Johan Untersteiner tillhörde en av favoriterna bakom egentränade Guzz Mearas (e. Muscle Mass) i den långa E3-finalen, men där slutade det med galopp. Senast fastnade hästen, men på Mantorp var han tillbaka i segertagen igen. I ett försök i Sikta mot Stjärnorna (V64-3) avgjorde han enkelt från dödens över lång distans.
– Det var väl inte det tuffaste motståndet han mötte, men hästen gjorde allt rätt. Så det kändes som ett bra led i matchningen inför Kriteriet, kommenterade Johan Untersteiner.

Pappa Peter Untersteiner segrade i sin tur med treårige valacken Global Agreement (e. Love You). Hästen debutvann på 1.16,3/2140 meter i slutet av maj och tog nu andra raka från spets i bekväm stil.
– Han var verkligen inte tom i mål. Jag har gjort upp med ägarkretsen att vi ska ta det lugnt i år för att sedan istället satsa riktigt högt under 2020, berättade Untersteiner, som kunde notera segertiden till 1.15,7a/2140 meter.

Obesegrad är även Joakim Lövgrens fyraårssto Nanetta Hill (Muscle Hill. Nu kom femte raka vinsten trots ett tävlingsuppehåll på nästan ett halvår.
– Hon hade en bra period i våras, men var inte riktigt färdigutvecklad i skelettet och orkade inte med sig. Nu hoppas jag att Nanetta Hill ska hålla ihop bättre framöver, då finns det en hel del i henne, sade Lövgren, vilken kunde runda allt trots spår 15 i en spårtrappa.

Claes Svensson lånade Mikael Selin-tränade sexårsstoet La Marke (e. Quaker Jet) och ordnade hästens första årsseger efter en rejäl sändning från tredje utvändigt till spets på den sista bortre långsidan.

Sjuårige Jack Bowler (e. Micro Mesh) skrällde trots dödens för Anders Zackrisson i V64-5.
– Han hade gjort flera bra prestationer på sistone, men jag trodde inte att vi skulle vinna från dödens, sade Zackrisson.

Henna Halme spårade från start till mål bakom Mimmi Elfstrand-tränade Bossy Alley (e. The Bosses Lindy) i V64-inledningen, tillika Helen Ann Johanssons Invitation (damlopp).
– Jag lever min dröm nu och får köra riktigt fina hästar, sammanfattade Halme.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS