Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En nallebjörn ena dagen och en tiger nästa dag"

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Krister Palm och Gärdsjö Aragon i defileringen på Gävle. På fredag hoppar Billy Svedlund upp i sulkyn igen. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Krister Palms nioåring jagar en ny V75-seger på Färjestad. När Gärdsjö Aragon kommer på tal är Gävletränaren både hoppfull och tacksam. – Han har gett en härlig nytändning i min organisation, säger Palm. 

Publicerad:

Utgångsläget är det bästa tänkbara och Krister Palm andas optimism. Gärdsjö Aragon (e. Herrbjörn) slog till på V75 så sent som i januari och kan mycket väl svara för en repris på fredag, enligt tränaren. 
– Han känns pigg, fräsch och glad. Jag kan väl inte göra annat än att tro på chans, säger Palm tidigt.
När hästen hamnade i Palms träning 2014 låg en V75-seger inte speciellt nära till hands. Faktum är att första segern i Palms regi dröjde över två år – men efter segern i breddloppet på Bergsåker i augusti har Palm fått besöka vinnarcirkeln ytterligare fyra gånger.
– När han kom till mig så ändrade vi på allt, både träningssätt och miljö. Han fick vila en hel sommar. Av allt vi har gjort så tror jag ändå att det är kärlek som är det som har betytt mest. 
– Han är jättetrevlig att hålla på med, men lite egen. Han kan vara en nallebjörn ena dagen och en tiger nästa dag. Det är aldrig så att han är eldrig elak, men han kan bli väldigt het och bara dra iväg under träningen.
Det är bara ridträning som gäller för Gärdsjö Aragon och hästen sköts om av Krister Palms syster Marie och hennes väninnna Elisabeth. 
Tillsammans med stallets andra nioåring Smita Undan är han Palms enda starthäst. De senaste framgångarna har dock satt sina spår. 
– Han betyder mycket. Han har gett en härlig nytändning i min organisation. Vi har flera unghästar här hemma som kommer framöver. 

Tror på bra chans
Fredagens uppgift för Gärdsjö Arragon är i det närmaste skräddarsydd. Spår ett i startvolten borde kunna innebära ledning. 
– Det är där han gör sina bästa lopp och han trivs bäst på kort distans. Nu står många motståndare 20 meter före och det innebär större chans. Han ska ju vara med på bongen. 
Raden efter senaste segern är inget som oroar. 
– Starten på Gävle blev förstörd av en omstart som gjorde honom för het. I Loppet på Romme fick han aldrig chansen och satt fast med alla krafter kvar. Det kan nog vara bra inför den här starten. 
Återigen blir det Billy Svedlund som tar hand om tömmarna. Tillsammans har den duon tagit tre segrar. 
– Det är en kille som jag har känt sedan han var liten, han har hjälpt mig att köra in unghästar och förtjänar att få köra sådan här lopp. Det är en duktig kusk, avslutar Palm. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS