Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En Rolls Royce-typ"

Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL 75
Rikard N Skoglund. Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL 75

Rikard N Skoglund har tre chanser inom V4-spelet och verkar kunna vinna med samtliga.
– Jag tycker spelarna är med på noterna, säger han.

Publicerad:

Skoglund, säkert stärkt av lördagens finalvinst med Weekend Fun, inleder med amatörtränade Holms Lavin i ett lågklassigt kallblodslopp (V4-1). 
– Det var första gången jag körde honom senast och då mötte vi Ivarslegend och det är en bra häst. Jag märkte efter en stund att vi inte kunde slå honom och körde bara för andrapriset så tiden ska man inte stirra sig blind på. Arne Nordh är en tränare som har koll på grejerna och hästen är gynnad av strykningen innanför sig. Han kan vara lite stegig i början, men felfri tycker inte jag att han är så mycket sämre än någon annan, säger han.
I V4-2 har han egentränade Dreamgirl Mearas. En häst som det strulat en hel del för.
– Ja, hon måste ha gått omkull i hagen och på något vis skadat äggstockarna på något vis. Ungefär som att vi får en spark på pungen. Så var det i alla fall i septemberstarten, men vi hittade en bra kiropraktor som fixade till henne och i comebacken var hon förbättrad. Hon fick stryk av en bra häst då, men gav aldrig upp och det var positivt. Hon ska vara bättre den här gången och det är en Rolls Royce-typ så visst har vi lite förväntningar, bara inte det som inträffade satt sig för mycket på psyket. Känslan är att hon är som allra bäst när hon får springa på själv i täten, men med tanke på hennes tidigare problem är det kanske för tidigt att säga något om hennes egenskaper. Hon är i alla fall inte blixtsnabb från start och det finns någon på springspår som jag är lite rädd för. Det kan bli svårt att köra henne till täten tidigt, även om jag förstås måste göra ett försök. Jag tycker spelarna är med på noterna som gjort henne till favorit och jag ändrar inget, säger han.
Från Daniel Wikbergs formstall kommer även Laddy Laday (V4-4), men han fick ge sig senast i ledningen.
– Hästen är egentligen bäst i ryggar, men jag blev mer eller mindre tvingad att köra till ledningen den dagen. Sedan var jag tvungen att hålla inne en pigg konkurrent och tog upp honom, vilket i sin tur gjorde att han inte kunde svara Mister Burman... Nåväl, det är sånt som händer och hästen höll bra. Härifrån får vi anfalla bakifrån och jag hoppas inte tt Bear Seat får alltför stilla i ledningen. Då växer våra möjligheter, säger han.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS