Sveriges ledande travtidning
ANNONS

En spelskatt på 18 procent

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Med en skattesats på 18 procent skulle ATG minska sin skatt med upp till 700 miljoner kronor per år. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Ett nytt licenssystem samt en spelskatt på 18 procent. Uppgifterna cirkulerade redan under torsdagen och bekräftades under fredagen av regeringens spelutredare Håkan Hallstedt under sin presentation av spellicensutredningen.

Publicerad:

Dagens Industri skrev om skattesatsen redan i går, med hänvisning till nyhetsbyrån Reuters, och uppgifterna bekräftades alltså i dag under presskonferensen på Rosenbad där utredaren Håkan Hallstedt lämnade över spellicensutredningen till civilminister Ardalan Shekarabi. Enligt förslaget skrotas spelmonopolet i Sverige och ett nytt system med spellicenser ta över. Målsättningen är att 90 procent av spelbolagen ska ansluta sig, vilket i sådana fall innebär att Sverige får större delen av sitt spelande reglerat och beskattat.

Vad skulle då 18 procent i spelskatt innebära för travsporten istället för de nuvarande 35? Jo, upp mot 700 miljoner kronor i minskad skatt på ATG:s vinst. Om man sedan räknar in de 300 miljonerna som förväntas komma Pokalåret 2018 kan det bli en miljard mer till trav och galopp från och med 2019. Men det finns även "nedsidor" i det här, som exempelvis en förväntat ökad återbetalningsprocent till spelarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.