Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En sten som föll från hjärtat"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Ingen seger sedan i höstas, men på måndagen bröt Call Me Brodda trenden. Thomas Madsens sto spurtade hem ett sprinterlopp i Halmstad på nytt rekord.

Publicerad:

Loppet i fråga samlade tolv ston bakom startbilen och det var Miss Pixel som var snabbast från början. Hon och Jörgen Sjunnesson höll upp innerspåret utan några som helst problem. Ekipaget varvade sedan på 1.13 blankt med Zeit Holz på utsidan, men i ingången till sista sväng tröttnade den senare och i stället kördes Maggie Cash fram till dödens.

Vid upploppets början såg striden ut att stå mellan henne och Miss Pixel när luckan uppenbarade sig för Call Me Brodda. Fyraåringen satt länge fast bakom Zeit Holz, men med fritt fram avslutade hon vasst och avgjorde loppet i god tid före mål med Kim Eriksson i sulkyn. Segertiden skrevs till 1.12,7 – nytt rekord för dottern till Maharajah.

Call Me Brodda, som tränas av Thomas Madsen, vann lopp på hemmabanan Kalmar i oktober, men hade sedan dess haft stolpe ut.
– Det här var en sten som föll från hjärtat. Det har varit många sömnlösa nätter, sade Madsen till Kanal 75.
– Jag hoppas att vi börjar närma oss nu. Jag får prata lite med Kim, men det är ju försök till Stosprintern nästa vecka.

"Kan bli en årgångshäst"

Apropå årgångslopp. Johan Untersteiner tror sig ha en häst för de större sammanhangen i Gina Mearas (e. Cantab Hall) som på måndagen vann för andra gången på lika många starter i Untersteiners regi. Hemmaekipaget fick en perfekt start från sitt springspår och sedan var segern aldrig i fara. Klockan visade 1.16,1 i mål.
– Jag trodde på förhand att starten var avgörande. Det var mycket som stod på spel då och hon klev iväg riktigt bra. Sedan var det lugna gatan, sade Untersteiner.
– Hon är kvick i benen, den här. Jag hoppas att hon får vara frisk, då tror jag att hon till och med kan bli en årgångshäst.

Måndagens vinnare i Halmstad:
Chilli Reerstrup – Louise Getterman – Emilia Getterman
Ornello – Marc Elias (Conrad Lugauer)
Water Puddle – Tova Bengtsson (André Eklundh)
Gina Mearas – Johan Untersteiner
Quite E.Wood – Hanna Lähdekorpi (Conrad Lugauer)
Call Me Brodda – Kim Eriksson (Thomas Madsen)
First One In – Sören Boel (Tony Jönsson)
Zorn Brick – Ken Ecce (Hans Henning Kristoffersen)
J.J. – Carlos Söderström

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS