Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”En totalskada”

Det började brinna i totohallen på Östersunds travbana under natten mot midsommarafton.

Publicerad:
Foto: null
Räddningstjänsten tvingades rycka ut till Östersundstravet vid 03.30 på grund av en brand i totohallen. Den är fortfarande inte under kontroll.

Enligt Östersunds Posten är branden fortfarande inte helt under kontroll.
– Vi tror inte att vi kommer att kunna rädda totohallen, säger räddningsledaren Esbjörn Eriksson till ÖP.

Strax efter 03.30 kom larmet till räddningstjänsten. Totohallen, som nyligen fått sig en rejäl uppfräschning, stod i lågor.
– Branden kommer från en plats inne i huset som man inte direkt kommer åt. Vi har försökt med olika verktyg men inte lyckats komma åt den, säger Esbjörn Erikson vidare till ÖP.

Totohallen ser ut att vara utom räddning.
– Delar av totohallen kommer att bli totalförstörda, men det ska gå att anordna tävlingar, säger travbanechefen Jan Quicklund till P4 Jämtland.

Räddningstjänsten gör allt för att försöka begränsa branden till totohallen. Östersundstravets sekretariat ligger dock i samma byggnad..
– Läget är inte under kontroll. Vi jobbar med att försöka få läget under kontroll och har vidtagit åtgärder för att kunna rädda värde i huset. Vi håller på att avgränsa en byggnad bredvid. Det finns en liten spridningsrisk som vi håller på att förhindra, säger Niclas von Essen,  räddningschef i beredskap till svt.se.

Det finns inga uppgifter att någon människa ska ha skadats i branden.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS