Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Engblom visade upp tvååriga löften

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Efter flera år som Jimmy Takters närmaste man i stallet så står Per Engblom på egna ben som tränare i USA. Och det har börjat lovande. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

En andraplats i finalen av New Jersey Sire Stakes och två segrar i försöken till Kindergarten Classic. Det blev facit för Per Engbloms tvååringar på Meadowlands under natten till lördagen svensk tid.

Publicerad:

Finalen av New Jersey Sire Stakes för ston lockade med 200.000 dollar i samlad prissumma och det fanns gott om svensktränat i loppet. Ingen av dem kunde dock rå på George Ducharmes Fortune Starlet (e. Trixton) som tillsammans med Dexter Dunn tog över täten halvvägs i loppet och gled undan till en enkel seger med flera längder på 1.11,2a/1609 meter. Bakom visade Per Engbloms Jula Champagne (e. Trixton) fin styrka i karriärens andra start. Yannick Gingras skötte tömföringen bakom stoet som fick ta positionen som förstahäst i andraspår redan med drygt tusen meter kvar och därifrån fullföljde Jula Champagne bra till andraplatsen på 1.11,8a/1609 meter. Nancy Johanssons Caviart Eva såg annars ut att bli tvåa, men Trixton-dottern galopperade i mål och flyttades ner till fjärdeplatsen. På femteplatsen återfanns svenskfödda Common Sense (e. Trixton-Opportunity) med tränaren Åke Svanstedt på 1.12,0a/1609 meter som satt fast efter en invändig resa.

I finalen för tvååriga hingstar och valacker var Gareth Dowses Play Trix on Me (e. Trixton) fullständigt överlägsen från spets och segertiden landade på 1.11,8a/1609 meter. Här blev Marcus Melanders Gerard (e. Trixton) femma med Brian Sears, medan Lucas Wallins St Martin (e. Trixton) galopperade bort sig kort efter att bilen släppt fältet.

Det skulle bli blågult i topp under kvällen – hela tre av försöken till Kindergarten Classic för tvååringar gick till svensktränade löften. För Per Engblom blev det en dubbel och det började med Synergy (e. Father Patrick) som presenterade sig på banan på ett tilltalande sätt med Yannick Gingras i sulkyn. Hingsten som var favorit på toton höll enkelt upp innerspåret bakom bilen och spårade sedan runt om i fin stil på 1.12,1a/1609 meter.

Favorit var även stallkamraten Hello Tomorrow (e. Muscle Hill) som gjorde jobbet bland stona med Gingras vid tömmarna. Även här var segerreceptet spets-slut och triumfen blev säker på 1.12,5a/1609 meter. 

Marcus Melander höll sig också framme under kvällen och noterades för en tränarseger med Back of the Neck (e. Ready Cash) som bara var bäst i sitt Kindergarten-försök. Mattias Melander lämnade tredje invändigt för dödens med 700 meter kvar och Back of the Neck avgjorde lekande lätt till seger på 1.12,6a/1609 meter. Den samlade prissumman i försöken till Kindergarten Classic var 10.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS