Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Engbloms största

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Per Engblom vann sitt första klassiska lopp i USA. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Per Engblom upplevde under lördagen sin största dag som travtränare.

Publicerad:

Detta efter att hans treåring Osterc (e. Cantab Hall - Oh Oh Hereshecomes) segrat i finalen av Dexter Cup på Freehold Raceway. Segertiden blev 1.12,7a/1609 meter och förstapriset var drygt 50.000 dollar. I sulkyn satt Yannick Gingras.

– Det här var trevligt, riktigt trevligt. I sista kurvan sade Gingras att Osterc slog i ena hjulet och då var han nära att galoppera. Jag var säker på att hästen hade tillräcklig styrka, det gällde bara att han skulle hålla sig felfri också, sade Per Engblom till ustrottingnews.com.

I Lady Suffolk för treåriga ston (66.000 dollar i prispotten) segrade Linda Toscano-tränade Magical Beliefs (e. Cantab Hall - Frisky Magic) för Yannick Gingras från ledningen. Segertiden stannade vid 1.13,2a/1609 meter. Åke Svanstedts Golden Tricks (e. Trixton - Golden Goose) knep tredjeplatsen.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS