Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Engbloms tvååringar glänste

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Per Engblom hade stora framgångar på Meadowlands på lördagen. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Per Engblom dominerade när det kördes "babyrace" på Meadowlands på lördagen. Svensken stod som segrare i sex av åtta lopp.

Publicerad:

Först ut var stoet Ms Savannah Belle (e. Muscle Hill) som också var snabbast i skaran. Hon noterades för strålande 1.13,5 – två tiondelar fortare än auktionsdyringen Hello Tomorrow (e. Muscle Hill) som var först i mål i ett annat lopp. Hon ropades in för 380.000 dollar i fjol av bland andra Brixton Medical.

Engbloms övriga vinnare var Munster (e. Chapter Seven), Father Patrick-avkommorna Synergy och King Slayer samt svenskfödde Staro on the Rocks (e. Conway Hall) som är lillebror till oakstvåan Staro Miami.
– Det var en väldigt bra dag, sade Engblom.
– Vi har bra hästar, så de ska se bra ut när de kommer ut. Jag var nöjd med i stort sett allt.

Andrew Harris vann också ett "babyrace" (med Met's Halls halvbror Sixteen) och så även Staffan Lind. Hans svenskfödde Hennessy Am (e. Muscle Hill) travade 1.15,2 med Christian Lind i sulkyn.

I det ena av två kvallopp för travare var Marion Marauder först i mål på tiden 1.10,3. Tre längder bakom följde Marcus Melanders Green Manalishi som noterades för 1.10,7.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS