Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkel seger för Lionel

Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn
Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn

Resan mot Prix d’Amerique fortsatte med en hemmaseger.

Publicerad:

Daniel Redén-tränade Lionel (e. Look de Star) hade fått ett lopp i kroppen efter ett uppehåll när det var dags för V75-start hemma i Norge. Precis som vid fjärdeplatsen i Müllers så var det den norske ägaren Göran Antonsen som satt i sulkyn när V75 avgjordes på Bjerke.
Och visst fick ekipaget njuta av hemmapublikens jubel efter loppet. Det efter att Antonsen kört Lionel till ledningen tidigt samtidigt som värsta hotet Zenit Brick fastnade som trea på innerspår.
– Det kände jättefint, det var en härlig känsla, sade Antonsen i vinnarcirkeln.
När kusken begärde lite mer i slutsvängen öppnade han upp ett par längder till konkurrenterna och Antonsen kunde kosta på sig en segergest när mållinjen närmade sig.
– Han var spänstigare den här gången jämfört med senast och jag får säga att det ser otroligt bra ut.
I slutsvängen fick också Björn Goop och Zenit Brick fritt från tredje invändigt och Timo Nurmos gick riktigt bra över upploppet till en klar andraplats. 

Robert Bergh chansade att köra invändigt med sexårige Making Love (e. Ken Warkentin) i det inledande långloppet (V75-1), en taktik som gav full utdelning. Nu fångades en tapper Onceforall Face in precis på mållinjen. Detta efter att ”Bergharn” hittat fritt cirka 300 meter från mål.
– Jag var inte sugen att gå på först i tredjespår, utan valde att sitta kvar få innerspår för att istället hoppas på ett snabbt slutvarv och lucka till slut. Det löste sig perfekt och jag var aldrig nära något annat ekipage när vi tog oss ut, kommenterade Robert.
Det här var Making Loves andra V75-seger. Han vann även ett klass I-försök på Åby den 29 april med Johnny Takter i sulkyn. Hästen startar förövrigt redan nu på onsdag igen på Åby!

Värre gick det med storfavoriten Nobel Amok som galopperade dubbelt i den femte avdelningen. Det öppnade upp för en skräll och det blev en rejäl sådan. Jeppe Juel gav sin Triton Neergård (e. Super Arnie) ett perfekt lopp och hästen tackade med att ha bäst spurtkrut till slut.
– Jag kunde inte önska mig ett bättre lopp än det här. Hästen har en speed och vi fick ett perfekt lopp, sade Juel efter segern.
Segern lär ha varit välkommen. Hästen kom till start med fyra andraplatser på sina fem senaste starter. 

Olav Mikkelborg lyckades ta sig till ledningen med Dancelli (e. Norvelous Hanover) efter hård körning mot Aileron och No Limit L.A. i bronsförsöket (V75-2). Det såg ut som att den sistnämnde blev störd till galopp.
– Jag fick korrigera min häst, men kan inte påstå att vi blev påkörda, sade Per Oleg Midtfjeld.
Trots en 1.09,7-öppning första 500 hade Dancelli hårdheten att ändå hålla undan hela vägen. 
– Hästen är stark och rejäl och kämpar bra i ledningen. Han har verkligen svarat bra på vår träning och lyft sig mycket, sade Olav Mikkelborg, som nu ordnade tredje raka segern med den här hästen.

Det blev en väldig körning inledningsvis i klass I-försöket (V75-4). Christoffer Eriksson kunde inte freda sig bakom favoriten Global Takeover när Tom Erik Solberg kom farande med Always On Time. Första 500 gick efter 1.06,6 och det inledande varvet efter 1.11,4. Det här gynnade örjan Kihlström bakom Admir Zukanovic-tränade Seal Kronos (e. Muscle Hill) i sjätte par utvändigt. Hästen spurtade nu till sin femte raka seger efter att ha genomgått en knäoperation. Det var ”dödenshästen” Jefferson Dotcom som bjöd på det hårdaste motståndet.
– Det här var väldigt kul. Hästen är speciell i stilen, men har samtidigt en enorm inställning. Det är klart att man vill att han ska springa rakare, men Rom byggdes inte på en dag, kommenterade tränare Admir Zukanovic.
Även kusken Örjan Kihlström var imponerad:
– Han fick faktiskt gå i fjärdespår sista 700 och det är inte ofta hästar vinner då. Så det var en ruggig insats.

Rätt V75-rad: 13-6-5-10-12-2-4
Utdelning
7 rätt: 332 521 kr
6 rätt: 937 kr
5 rätt: 54 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS