Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Cokstile

Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild
Cokstile har inlett strålande i nya hemlandet Italien och vann i kväll både försök och final i Kommunloppet. Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild

Norske Cokstile motsvarade favoritskapet i finalen av Kommunloppet i Montegiorgio när han enkelt plockade ner ledande Arazi Boko.

Publicerad:

Alessandro Gocciadoro fick inte ledningen per omgående, utan fick köra sig dit med Arazi Boko (e. Varenne) och fick Cokstile (Quite Easy U.S.) utvändigt om sig. Precis som i försöket kunde Cokstile avgöra trots ”dödensresa” på 1.10,4a/1600 meter och ta hem cirka 55.000 euro i förstapris. Det var Antonio di Nardo som satt i segersulkyn och tränar gör Gennaro Casillo. Arazi Boko slutade tvåa medan franska Billie de Montfort spurtade in som trea.

Cokstile segrade även i grupp I-loppet Premio Gran Delle Nazioni den 6 oktober och har fått en flygande start på sin italienska karriär. Hästen har noterat fem segrar på sju starter.

Svenska Jeepster räckte inte till i finalen (försöksfyra), utan slutade sist av de felfria hästarna på 1.13,1.

Maharajah-sonen Zilath tog hem grupp III-löpningen Gran Premio San Paolo för fyraåriga hästar. I sulkyn satt tränaren Andrea Guzzinato som noterade 1.11,2a/1600 meter och fick cirka 15.000 euro för besväret. Det handlade om hästens första seger på italiensk mark sedan i februari 2018. Det här var den största segern hittills, men Zilath slutade förra året bland annat tvåa i Gran Premio Nazionale och femma i italienska Derbyt.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS