Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Delicious

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Delicious U.S. vann direkt i comebacken. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Daniel Redén var lättad efter segern. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Delicious U.S. höll undan från ledningen. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Delicious U.S. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Delicious U.S. i vinnarcirkeln. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Delicious U.S. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Delicious U.S. fick segerdefilera på Romme. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Delicious U.S. fick segerdefilera på Romme. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Det var sex månader hon tävlade senast, men i comebacken visade Daniel Redéns Delicious U.S. inte mycket till ringrost.

Publicerad:

Problemen har varit många för Daniel Redéns mångmiljonär Delicious U.S. Under fredagskvällen var det dock dags för återkomst på tävlingsbanan och detta i ett medeldistanslopp på Rommetravet. Örjan Kihlström sände tidigt fram och fick överta ledningen och vann sedan med till synes gott om krafter kvar.

– Jag känner en väldig lättnad. Förra året kände jag att allt var över. Det var riktigt tungt, men hård som hon är kom hon tillbaka och vann ett par lopp. Efter det kom magproblemen och jag tror att resan till Frankrike var väldigt nyttig för henne där hon fick träna på fina banor. Nu ser hon precis lika fin ut i kroppen som hon gjorde under året hon slog världsrekorden, säger Daniel Redén.

Storloppssäsongen på svensk mark närmar sig. Förståeligt nog vill Daniel Redén ta en dag i taget kring sin åttaåriga stjärna, men vill det sig väl kan det bli start inom kort.
– Det kan bli aktuellt med Stoeliten på Solvalla nästa lördag om hon tar det här på rätt sätt. Med tanke på pulsen så tror jag inte att hon tog kvällens lopp speciellt hårt.

Många drömmer om att se henne i Elitloppet, vad tänker du?
– Den drömmen har jag också och skulle hästen vara i toppform skulle det vara spännande att se henne där. Jag vill som sagt ta en dag i taget och hon bestämmer helt själv hur framtiden blir. För mig är det strunt samma om hon går ut i storloppen eller om hon startar i ett lopp med 30.000 i förstapris. Jag tycker bara att det är fascinerade att se henne tävla oavsett.

Vad säger du om loppet idag?
– Det blev en tuff öppning, men Örjan lät otroligt nöjd med henne efteråt. Han sa att hon högg tag i grejerna bakom bilen precis som på den gamla goda tiden.

Det här var Delicious U.S. 25:e seger i den 50:e starten. Segertiden skrevs till 1.14,0a/2.140 meter.

Örjan Kihlström efter segern:
– Hon kändes väldigt spänstig och fin och är verkligen på gång. Hon fick gå undan lite över upploppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS