Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Dice Man

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Dice Man och Ulf Ohlsson. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Det var svårt att tro att Stefan Melanders femåring hade gått segerlös sedan juli i fjol.

Publicerad:

Ulf Ohlsson gjorde inga misstag från start bakom Dice Man (e. S.J.'s Caviar) och ekipaget kunde enkelt hålla upp ledningen från sitt innerspår. Där och då tog dramatiken slut. För när upploppet kom hade Dice Man varvat på 1.12,9 och kunde då avsluta den sista femhundringen i 10-tempo.
– Han kom iväg på ett bra sätt och han visade bra form senast. Jag kände mig ganska trygg i alla fall, sade Ulf Ohlsson.
Segertiden landade på 1.11,6a/1640 meter. 
Ulf Ohlsson avslutade kvällen på bästa sätt när han styrde favoriten Swish Lane (e. Ready Cash) till seger på 1.13,2 efter ett rygglopp i andraspår. Hästen tränas av en viss Peter Untersteiner.

För det var ju Peter Untersteiners kväll. Han som fick vinna sitt 3000:e lopp bakom egentränade Absolut Gehör (e. Muscles Yankee), som dessutom gjorde regidebut. Efter ett lopp i kön spurtade stoet till seger på 1.13,1a/2140 meter. Dessförinnan hade ”PU” styrt Tomas Malmqvist-tränade Ethien du Vivier (e. Sancho Turgot) till seger efter ett lopp i andra utvändigt. Klockan stannade på 1.13,6/2160 meter.

Åkte inte förgäves

Gizmo de Veluwe (e. Andover Hall) svarade för en riktigt fin prestation på Solvalla. Den Admir Zukanovic-tränade Brad de Veluwe-brorsan kördes till ledningen av Stefan Söderkvist. Därifrån travade han 1.13,5a/2640 meter. 
– Vi fick överta ledningen och då var mycket vunnet. Jag trodde han skulle behöva något lopp till innan han var på topp, så jag tror att det här för honom framåt ytterligare, sade Stefan Söderkvist, som gjorde resan till Solvalla för att köra ett enda lopp.

Paw Mahony kunde hitta till ledningen med Valborg Marje (e. Up Front Larry). Sedan var konkurrenterna chanslösa. Det femåriga stoet sträckte på sig över upploppet och gick i mål på 1.14,0a/2140 meter.
– Hon har gjort många bra lopp och inte riktigt fått utdelning. Det här var välförtjänt. Hon är bra den här och hon ska tävla på lördagar egentligen, sade Paw Mahony i vinnarcirkeln. 

Seger i nya regi

Jamie Oliver (e. Oscar Schindler SL) visade prov på sin styrka i sin första start i Conrad Lugauers regi. Med Marc Elias i sulkyn kunde ekipaget överta ledningen tidigt och få Digital Yankee och Isabella Bergh i rygg. Dessa stred upploppet ner och målfoto fick säkerställa att Jamie Oliver satte nosen först.
– Vi såg i träningen att det är en häst med för lite pengar på sig. Jag hade krafter kvar över mål även om det kanske inte såg ut så, sade Marc Elias i vinnarcirkeln. 

Tropicana Ås kunde köras till ledningen av Johnny Takter. Därifrån kunde konkurrenterna aldrig riktigt hota Jerry Riordans fyraåriga sto. Hästen har nu tagit två raka segrar, båda med barfotabalans. Segertiden blev fina 1.13,2a/2140 meter. 
– Det var en fin, effektiv häst som var vältrimmad. Hon gjorde det på ett bra sätt även om hon låg på lite emellanåt, sade Johnny Takter i vinnarcirkeln.

Rätt V86-rad: 6–1–11–7–7–6–12–1
Utdelning
8 rätt: 17 964 kr
7 rätt: 244 kr
6 rätt 32 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS