Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Fort Knox 

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Fort Knox tog sjätte segern i sjunde starten under torsdagskvällen och inkasserade 150.000 kronor. Foto: Maria Holmén/TR BILD

Pasi Aikios kulltopp Fort Knox var i en klass för sig i Juliloppet på Örebrotravet, men det var inte utan viss dramatik som segern kunde säkras med Björn Goop på 1.14,4a/2609 meter.

Publicerad:

Efter den snöpliga strykningen till E3-finalen senast var Fort Knox (e. Muscle Hill) tillbaka med besked på Örebrotravet under torsdagskvällen. Snackhästen gjorde debut över lång distans och löste uppgiften som storfavorit i Juliloppet på ett bra sätt. 
Treåringen tog enkelt hand om täten med Björn Goop och tilläts varva på beskedliga 1.17,0 med konkurrenterna på en prydlig rad bakom sig. Goop ökade sedan tempot successivt och på den sista bortre långsidan såg ekipaget ut att gå mot kassaskåpssäker seger. 

Publiken på 1287 personer skulle dock få lite dramatik till bjuds i upplösningen. I sista sväng tappade Fort Knox stilen, bröt ut, och fick se B.W.T.Echo sno åt sig ledningen på insidan. Lyckligtvis fann sig Fort Knox snabbt i situationen och seglade undan över upploppet till en klar triumf på 1.14,4a/2609 meter med gott om sparat i mål. B.W.T.Echo blev tvåa fem längder bakom medan andrahandsfavoriten Alien Kronos galopperade bort tredjeplatsen kort före mål.
– Han var lite loj där framme och ensam så han bröt ut i sista sväng, men han tog fart efter det igen så det var bra, sa tränaren Pasi Aikio om segern i ATG live efteråt. 

Nu fortsätter vägen mot Kriteriet i höst och frågan är var det ska sluta för den läckre Fort Knox. 
– Han har väldigt hög grundkapacitet och får han bara vara frisk och fräsch så finns det nog ingen gränser för honom. 

Susanne Richters Ural (e. Jaded) trivs på Örebrotravet och tog nu sin tredje raka seger på banan. Sexåringen tog gladeligen grovjobbet i dödens med Jorma Kontio och kopplade greppet på ledaren redan med 400 meter kvar, för att gå undan ohotad på 1.11,0a/1609 meter före Bålsta Palema och Overtimesåfin.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS