Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Global Badman

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Global Badman och kretsen kring hästen efter segern i sitt uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Daniel Wäjerstens Global Badman galopperade bort sig i Svampen – men nu skötte sig tvååringen återigen vilket slutade med säker seger.

Publicerad:

Kort innan start ströks betrodde Pucks Bounce. Det fick Daniel Wäjersten att ändra taktik bakom Global Badman (e. Yield Boko). Med dryga varvet kvar till mål körde sig Wäjersten till tät och från den positionen tog ekipaget en säker seger på 1.14,3a/1640 meter närmast före Revelation och Gordon Brodde.
– Det känns fantastiskt så klart. Det har känts bra hela dagen och jag har hela tiden tyckt att jag har en häst som kunnat kvala in och som dessutom få ett bra spår i finalen. Sedan han började jobbas i februari har han inte missat ett enda jobb. Där har skötaren (Carola Eklund) gjort ett bra jobb. Det blev en scenförändring kort inpå start och då valde jag att ändra taktik. Jag ville göra så få misstag som möjligt under vägen och när vi nådde ledningen kändes det bra, sade Daniel Wäjersten.

Erik Adielsson och Svante Båth tog revansch i det andra uttagningsloppet. Med Armani Degato (e. Raja Mirchi), som var fyra i Svampen, tog man en övertygande seger från mestadels först utvändigt om ledaren. Armani Degato tog karriärens andra seger på 1.14,9a/1640 meter närmast före Fire Piston och Castillo.
– Hästen gjorde det riktigt bra. En häst som har varit framåt, men höll sig lugn idag. Han uppförde sig fantastiskt fint och vann med krafter kvar. Det kommer han att ha nytta av, sade Erik Adielsson.

För Mattias Djuses hittills obesegrade Usain Tilly blev det galopp i det andra försöket.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS