Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för norska löftet

Foto: HESTEGUIDEN/TR BILD
Magnus Teien Gundersen och Iggy B.R. Foto: HESTEGUIDEN/TR BILD

Tre år och storfavorit på V75. Med all rätt, skulle det visa sig.
Iggy B.R. är ingen vanligt häst.

Publicerad:

Geir Vegard Gundersens treåring Iggy B.R. (e. Trixton) startade som storfavorit i klass II-försöket tillsammans med Magnus Teien Gundersen. Efter en lugn start kunde ekipaget hitta andra utvändigt. Inför slutrundan drog kusken i högertömmen och körde fram utvändigt ledande Icarus B.R. och sedan var saken klar. Iggy B.R. dansade undan över upploppet och vann hur enkelt som helst på 1.15,6a/2600 meter.
– Det är en härlig häst som har allt. En topphäst som det kommer bli väldigt spännande med framöver, sade segerkusken i vinnarcirkeln.
Bakom vinnaren stod Eric Martinsson-tränade Accolade för en imponerande upphämtning som tvåa efter en tidig markförlust.

Ulf Ohlsson körde Anders Svanstedts nyförvärv Hakon Von Haithabu (e. Here Comes Joey) för tredje raka gången. Då kom första segern i nya regin.
Efter ett rygglopp kunde hästen kämpa sig till seger i en upploppsduell mot ledande Ursula Horse.
– Jag misstänkte att han skull vara bättre med lopp i kroppen och det vara han. Det är en mysig häst att köra – lite lat, men han går alltid till hela vägen in, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Ecce gånger två

Ken Ecce serverade Thunder Peak (e. Quatre Juillet) ett perfekt lopp i V75-inledningen tillika bronsförsöket. Efter att ha suttit i rygg på ledande Peder Mykla kunde Ecce smita ut i andra utvändigt ut på slutrundan. Då fick han rygg på dödenstravande Minnestads Ecuador. Där kunde Thunder Peak spara på krafterna fram till slutsvängen. Då hade Minnestads Ecuador redan knäck ledaren och då var det bara att köra rakt fram för Ken Ecce. Thunder Peak kunde koppla segergrepp tidigt på upploppet och vinna på 13,8a närmast före en duktig Minnestads Ecuador. Vinnaren tränas av Steen Juul.

Ken Ecce var inte färdig för dagen. I klass I-försöket var han återigen segerkusk då han styrde Steen Juul-tränade Muscle Lane (e. Timoko) till seger. Efter att ha försvarat innerspåret fick Muscle Lane tidigt utvändigt sällskap av favoriten Shankly Lane. Efter ett inledande varv på 1.18,3 blev det en ren duell mellan täthästarna och redan i utgången av slutsvängen kunde Ken Ecce fokusera på att inte släppa ut Rikard N Skoglund och Beartime som satt fast med sparat i rygg.
Segertiden blev 1.15,9a/2100 meter. 

Rätt V75-rad: 1–2–1–6–1–4–9
Utdelning
7 rätt: 952 kr
6 rätt: 22 kr
5 rätt: jackpot

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS