Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Perfect Spirit i Gotlandslöpningen

Foto: Jesper Hammarlund
Foto: Jesper Hammarlund

Perfect Spirit struntade i galopp och visade sin bästa sida då han enkelt vann Gotlandslöpningen.
– Det var en lättnad att se honom. Idag var det det rätta trycket, sa tränaren Daniel Redén.

Publicerad:

Daniel Redén kom till Gotlands stora travdag med två raka segrar i huvudloppet Gotlandslöpningen med 150 000 kronor i förstapris. Det blev tredje raka då femårige Perfect Spirit (e. Andover Hall-Good Common) enkelt vann efter att Örjan Kihlström lotsade hästen till ledningen efter 600 meter.

Redén har sett sin stjärna galoppera de senaste två starterna och var förstås lättad att nu Perfect Spirit visade sig från sin bästa sida.

– Det är klart att det känns bra nu. Man lägger ju press på sig själv och vill förstås inte att en Hambo-vinnare har två raka galopper. Nu såg han riktigt bra ut igen och det var det rätta trycket i honom. Det är klart att vi siktar lite på Jubileumspokalen om han har tagit det här loppet bra, sa Daniel Redén efter att Perfect Spirit gått i mål på tiden 11,7/2120a.

I fyraåringsloppet var Daniel Redéns Fleet Admiral (e. Muscle Hill-Cantab it All) megafavorit. Det blev galopp och så var dagen förstörd. Kihlström körde långt ut i spåren som diskad och såg lysande över mållinjen.

– Det var första barfota och han blev lite osäkrare med den den balansen. Hästen kändes i alla fall grym och jag körde inte allt vad jag kunde efter galoppen. Jag ville bara testa hur han var på barfotabalansen och då han hittade rytmen var allt bra, sa Örjan Kihlström.

Vann loppet gjorde Svante Båths årsdebuterande Global Welcome (S.J´s Caviar-Share the Promise). Han fick ett fint lopp av körande Erik Adielsson och gick ifrån till enkel seger på 13,1/2180.

– Det var en bra årsdebut, men det blev förstås lite tacksammare då Örjans galopperade. Jag hoppas att vi kan följa planen med att starta om tre veckor i Breeders´Crown på Mantorp. Sedan ytterligare tre veckorts intervall innan det är dags för derbyuttagningar, sa Svante Båth.

Båth fick en tränarseger även i V86 då Arras Cando (e. Brad de Valuwe) ledde hela vägen med Erik Adielsson i sulkyn.

Kvällens tränare på Gotland var Jägersros Conrad Lugauer. Han vann tre av de sex V86-loppen under sitt första besök någonsin på Visbybanan. Han inledde med att visa upp treåriga Paris By Cash (e. Djali Boko-French Queen) i en härlig författning i stoloppet. Hon gick starkt till slut och vann på 15,3/2120a. Enkelt blev det också för treåriga Matilda Cash (e. Djali Boko-Credifice) i V86-6. Hon snabbstartade till ledningen och sedan hade Lugauer inga problem att hålla undan.

I V86-avslutningen (klass 2-försök) tog han sig tidigt till ledningen med Carotine och även om det var trötta ben till slut kunde han hålla undan för Mesiah.

– Jag är mer än nöjd med kvällen. Fantastiskt roligt att få vinna tre lopp och hästarna var i toppskick. Jag lovar att komma tillbaka till Visby, sa en glad Conrad Lugauer.

En riktig knall och bejublad hemmaseger blev det i Diamantstoets final då Kalmars Thomas Jonsson styrde sexåriga Visbyhästen Vincini Axang (e. Orlando Vici-Florett C.D.) först över linjen. Vincini Axang tränas av hemmatränaren Angelica Herlin.

I Ringmurens lopp över tre varv hade Rafiki Fri (e. Racer Bourbon) det bästa spurtkrutet till slut efter att Admirer i ledningen manglats hårt av Dragster på slutrundan. Anna Isabelle Karlsson i sulkyn kunde koppla greppet med Hans Karlsson-tränade Rafiki Fri strax före mål på segertiden 14,6/3160.

 

Onsdagens vinnare på Visby

Lopp 1: Falm (e. From Above) – Erik Adielsson (Svante Båth)

Lopp 2: Angel From Above (e. From Above) – Claes Sjöström

Lopp 3: Arra Cando (e. Brad de Veluwe) – Erik Adielsson (Svante Båth)

Lopp 4: Global Welcome (e. S.J´s Caviar) – Erik Adielsson (Svante Båth)

Lopp 5: Paris By Cash (e. Djali Boko) - Conrad Lugauer

Lopp 6: Perfect Spirit (e. Andover Hall) – Örjan Kihlström (Daniel Redén)

Lopp 7: Vicini Axang (e. Orlando Vici) – Thomas Jonsson (Angelica Herlin)

Lopp 8: Matilda Cash (e. Djali Boko) – Conrad Lugauer

Lopp 9: Rafiki Fri (e. Racer Bourbon) – Anna Isabelle Karlsson (Hans Karlsson)

Lopp 10: Carotene (S.J´s Photo) – Conrad Lugauer

Lira nästa gång: Fleet Admiral såg lysande ut före start och även i loppet både före och efter galoppen. Vinner nästa gång.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS