Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Rödluvan

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Conrads Rödluva tog enkelt hem sitt uttagningslopp till Stochampionatet. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Conrads Rödluva satt tidigt i ledningen i sitt försök – och hade sedan inga problem att avgå med segern.

Publicerad:

Stochampionatet, uttagningslopp 1:
Örjan Kihlström och Conrads Rödluva (e. S.J.'s Caviar) satt tidigt i ledningen från spår sju bakom bilen och det fyraåriga stoet hade sedan inga problem att avgå med segern i sitt uttagningslopp till Stochampionatet. Den tidigare Oaks-vinnaren vann närmast före Timo Nurmos-tränade Global Vintage på 1.15,3a/2640 meter.
– Det blev ganska lugnt och stilla. Hästen kändes bra. Hon kunde inte kännas bättre. Det blev ett lämpligt lopp för vår del. Hon lever på styrkan så det var väl ingen överraskning för mig att hon gick bra över distansen, sade Örjan Kihlström.

Vidare till final:
Conrads Rödluva – Daniel Redén
Global Vintage – Timo Nurmos

Stochampionatet, uttagningslopp 2:
Efter en resa i rygg på ledaren avslutade Fantasia Sisu (e. One Too Many) piggast med sin tränare Robert Bergh i sulkyn. Det fyraåriga stoet vann säkert närmast före Mattias Djuse-tränade Racing Brodda med Rikard N Skoglund i sulkyn.
– Hon håller verkligen fin form. Jag tänkte köra ett snabbare jobb i fredags, men det blev lite anmält på Halmstad så hon fick vara med där istället. Allt har flutit på som det ska. Hon har visat fantastiskt härlig inställning och är verkligen värd att få vara med i en final, sade Robert Bergh.

Vidare till final:
Fantasia Sisu – Robert Bergh
Racing Brodda – Mattias Djuse

Stochampionatet, uttagningslopp 3:
Peter G Norman serverade egentränade Flaming Ace Sisu (e. Googoo Gaagaa) en vilsam resa i rygg på ledaren. När loppet skulle till att avgöras hade stoet mest spurtkrut sparat och vann säkert närmast före Miss Sober. Segertiden skrevs till 1.14,5a/2640 meter.
– Ren glädje. Det är alltid roligt att vara med i de stora loppen. Loppet blev kört som jag hade tänkt mig på förhand. Hon var så jäkla stark. Jag var nöjd med utgången, sade Peter G Norman.

Vidare till final:
Flaming Ace Sisu – Peter G Norman
Miss Sober – Robert Bergh

Stochampionatet, uttagningslopp 4:
I ett händelserikt uttagningslopp blev det till sist seger för Joakim Elfving-tränade Lyx Håleryd (e. Scarlet Knight) och Örjan Kihlström som vann efter en stark avslutning. Stoet tog sin tredje seger på segertiden 1.15,6a/2640 meter.
– Det var en riktig raketspurt. Vi satt långt bak, men när vi fick fritt så bet det ruggigt bra. Jag kände i sista sväng att hästen kändes pigg. Hon har gått rätt så skapligt, men inte kunnat matcha sådana här hästar. Det var en överraskning för mig att hon vann det här loppet, sade Örjan Kihlström.

Vidare till final:
Lyx Håleryd – Joakim Elfving
Head For Home – Fredrik Wallin

Stochampionatet, uttagningslopp 5: 
Zeta Kronos (e. Donato Hanover) och Activated bjöd på en härlig upploppsduell, men det var den förstnämnde som höll nosen först till sist. Den Björn Goop-tränade hästen ordnade därmed sin tredje seger i karriärens tionde start. Detta på segertiden 1.14,1a/2640 meter.
– Det gick fort över upploppet. Min häst hade mod och kraft att orka hela vägen. Hon ville inte ge sig och upploppet är långt. Hon hade motivationen att orka lite längre. Det är en bestämd dam med höga ambitioner, sade Björn Goop.

Vidare till final:
Zeta Kronos – Björn Goop
Activated – Fredrik Wallin

Stochampionatet, uttagningslopp sex:
Segerstaplaren Hankypanky Rubyred (e. Love You) fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Timo Nurmos häst satt tidigt i ledningen tillsammans med Jorma Kontio vid tömmarna och från den positionen hade stoet inga som helst problem att avgå med segern. En seger som var fyraåringens sjätte i den tionde starten.
– Hästen öppnade bra från bakspår och jag valde att köra framåt. Det blev en säker seger och jag behövde inte rycka tussarna. Det var mycket krafter kvar i mål. Båda hästarna som jag kvalat in har varit riktigt bra, sade Jorma Kontio.

Vidare till final:
Hankypanky Rubyred – Timo Nurmos
Real Caviar – Hans-Owe Sundberg

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS