Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Shiraz Brodde

Foto: MARIA HOLMÉN
Shiraz Brodde tog sin tredje raka seger under söndagen. Foto: MARIA HOLMÉN

Shiraz Brodde trivs verkligen i Frankrike. Under söndagen kom hästens tredje raka seger efter en fin avslutning.

Publicerad:

Christophe Martens gav Shiraz Brodde (e. Love You-Stephanie Brodda) en perfekt resa i andra utvändigt. Och även om det var lågt tempo under större delar av loppet hade hästen inga som helst problem att växla ned ledaren King Of The World (e. Magnificent Rodney-Queen Of Hearts) över upploppet.

Björn Goop bakom King Of The World satt tidigt i ledningen och ekipaget fick hålla ett behagligt tempo loppet igenom. Loppet kördes i ett jämnt 1.17-tempo de första 2000 meterna för att sedan gå betydligt snabbare den sista biten. Christophe Martens körde fram utvändigt om ledaren i slutsvängen och in på upploppet hade hästen inga som helst problem att koppla grepp om händelserna.

Det här var Shiraz Broddes tredje raka seger på fransk mark. Hästen kom i mål på 1.15,6/2.850 meter och förstaplatsen var värd 24.300 euro.

Det var stort svenskintresse i det aktuella loppet. Förutom att Shiraz Brodde vann och att King Of The World slutade tvåa blev det en fjärdeplats för Twin's Fairytale (e. Orlando Vici-Mint Hornline), en sjätteplats för Queasy (e. Donato Hanover-Marinated Herring) och en sjundeplats för Bandit Hornline (e. San Pellegrino-Dash Girl).

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.