Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Skoglund trots nästan omöjlig resa

Foto: HESTEGUIDEN/TR BILD
Rikard N Skoglund tog sin första seger på Bjerke med Zarenne Fas i Axel Jensens Minneslopp. Foto: HESTEGUIDEN/TR BILD

Trots en nästan omöjlig resa kunde Jerry Riordan-tränade fyraåringen Zarenne Fas spurta hem Axel Jensens Minneslopp på Bjerke för Rikard N Skoglund.

Publicerad:

Från spår fyra bakom bilen tog Skoglund det lugnt första biten med Zarenne Fas (e. Varenne), som hamnade i femte par utvändigt. Redan 1 200 kvar gav sig ekipaget ut i tredjespår och sedan ytterligare ett spår 600 från mål. Trots detta var han bara bäst till slut på 1.12,5a/1609 meter.
– Det var verkligen imponerade. Jag trodde det skulle bli väldigt svårt när de tvingades ut i fjärdespår. Elitloppet är galet att tänka på, jag ser just nu mera fram emot Criterium Continental under julen, kommenterade tränaren Jerry Riordan, som verkar ge Rikard N Skoglund fortsatt förtroende i det franska fyraåringsloppet.

Rikard var lika imponerad som alla andra över Zarenne Fas insats när han tog till orda efter den italienska nationalsången.
– Jag har haft förmånen att köra många fina hästar, men Zarenne Fas tillhör toppen. Han är nog den allra bästa som jag kört. Det här är ingen vanlig häst, utan en världsartist, sade Skoglund.

Det här var Jerry Riordans andra seger i Axel Jensens Minneslopp. Twister Bi segrade 2016. Förstapriset var i år 300 000 norska kronor.

I stoklassen av Axel Jensens Minneslopp blev det danskt i topp genom Jeppe Juel och fyraåriga Dusty Shadow (e. Andover Hall). Juel bjöd sin häst på en bra resa i andra par utvändigt och gick sedan ut sent som först i tredjespår cirka 300 meter från mål. Över upploppet avgjorde ekipaget säkert närmast före ledande Thankful på 1.15,0a/2100 meter och tjänade 150 000 norska kronor. Domarna valde också att låta honom behålla segern.
– Hon hade lite problem tidigare under året, men har nu full form. Det är ett fantastiskt sto, som får starta på framöver för att sedan eventuellt betäckas nästa år. Jag har bra erfarenheter av den här norska travhelgen och vann ju huvudloppet med Stelton (2013), kommenterade Jeppe Juel.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS