Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Wäjerstens talang: "Hon var jättefin"

Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD
Daniel Wäjersten. Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD

Två månader efter fjärdeplatsen mot kulltopparna gjorde Daniel Wäjerstens sto comeback på Bergsåker. En lyckad sådan.

Publicerad:

I vinnarcirkeln beskrev Daniel Wäjersten kapaciteten på sitt treåriga sto Global Well Off som strax under topp tio i stokullen. Det hade fjärdeplatsen i uttagningsloppet till långa E3 i juni redan skvallrat om. Då fick hon se sig besegrad av hästar som Staro Miami och Twyla Face. Under torsdagskvällen var det dags för nästa start på Bergsåker. Då passade hon på att sätta kullkamraterna på plats från sina 20 meters tillägg. Efter en fin bortre långsida på slutrundan hade Wäjersten nått hela vägen fram utvändigt om ledaren och sedan kom konkurrenterna aldrig nära.
– Hon var jättefin och jag hade på känn att hon skulle göra en bra prestation. Det kan man aldrig vara säker på, särskilt inte från bakspår på 20 meters tillägg. Man vill inte att det ska bli för tuffa lopp heller med tanke på att det bara är sjätte starten, sade Wäjersten i vinnarcirkeln.
Segertiden landade på 1.14,5/2160 meter och segern var den första sedan hon vann sin tävlingsdebut i Östersund i april. Global Well Off är helsyster till den Svante Båth-tränade fyraåriga valacken Global Unlimited.
– Det är fint när polletten inte har trillat ner och hon ändå gör sådana här prestationer.

Svenskt rekord

Två kallblodslopp fanns med inom ramen för V64 och det var två fina spetsvinnare som glänste. Först ur var norske Finseth Yr som varvade på 1.26 och gick i mål på 1.25.8a/2140 meter. Därefter var det Alf Jonsson-tränade Granetta som satte grabbarna på plats med dunder och brak. Från startvolten rekordsänkte det femåriga stoet med över en sekund när hon travade fina 1.23,5/2640 meter tillsammans med Jimmy Jonsson. Det var inte bara personligt rekord utan också svenskt rekord för femåriga ston över distansen.

Ingen dubbel för Bergh/Norberg

I samma lopp som Global Well Off vann kastade sig den stora favoriten Sergent d’Inverne i galopp från start och diskvalificerades kort därpå. Både körande Janne Norberg och tränaren Robert Bergh hade redan hunnit fira framgångar innan dess. Då var det miljonären Mellby Drake som vann lekande lätt över två och ett halvt varv. Norberg körde sig till ledningen tidigt från 20 meters tillägg och sedan var det inget snack. Segertiden blev till 1.13,6/2660 meter. 
– Han var fantastiskt fin och det var ju åkandes. Det är roligt när man får känna på sådana här hästar, sade Norberg i vinnarcirkeln.

"Kommer gå långt"

Utanför V64-spelet glänste Daniel Wikbergs segervana Weekend Fun tillsammans med Rikard N Skoglund. Trots ett lopp utvändigt om ledaren blev segern säker på 1.11,0a/1640 meter.
– Han har väl allt. Även o han inte är den mest tekniska hästen så är det det han har mellan ögonen, inställningen, som är enorm. Han kan hålla en väldigt hög fart längre än de flesta hästar. Jag tror att han kommer att gå långt, sade Skoglund i vinnarcirkeln

Kvällens vinnare
Lopp 1: Todays Estelle (e. Scarlet Knight) – Rikard N Skoglund (Jan R Larsson)
Lopp 2: Bäcklös Tamlin (e. Bord Odin) – Wiktor Kylin-Blom
Lopp 3: Mr Matjes (e. Nu Pagadi) – Emilia Leo (Markus Pihlström)
Lopp 4: Mellby Drake (e. Viking Kronos) – Jan Norberg (Robert Bergh)
Lopp 5: Finseth Yr (e. Norheim Faksen) – Ole Johan Östre (Stian Eilefsen)
Lopp 6: Capone Sisu (e. Judge Joe) – Claes Sjöström
Lopp 7: Granetta (e. Tekno Odin) – Jimmy Jonsson (Alf Jonsson)
Lopp 8: Global Well Off (e. S.J.´s Caviar) – Daniel Wäjersten
Lopp 9: What A Vap (e. Orlando Vici) – Oskar Kylin Blom (Billy Svedlund)
Lopp 10: Weekend Fun (e. Jaded) – Rikard N Skoglund (Daniel Wikberg)
Lopp 11: Pyckolina (e. Ulvsås Zico) – Magnus O Jonsson (Martin Lundahl)

Lira nästa gång: Leonas Santo svarade för ett kanonlopp bakom en mycket bra Mellby Drake.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS