Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ensam på V86 – nu träder miljonvinnaren fram

Foto: Mikael Wikner/TR Bild
Foto: Mikael Wikner/TR Bild

En ensam vinnare tog hem närmare 20 miljoner kronor på V86 i går. Mannen bakom storvinsten är
Per "Otto" Ottosson.
– Det är en väldigt speciellt känsla att se att man blivit ensam, säger Axevallaprofilen.

Publicerad:

Gårdagens V86-omgång bjöd på den näst största vinsten i spelformens historia. Inför den sista avdelningen återstod 55,88 system och efteråt endast ett: Per Ottossons.

Axevallaprofilen hade helgarderat V86-8 och en av de minst spelade hästarna i fältet, Vero Spiro, avgick med segern. Nu på torsdagen trädde Per Ottosson fram i Expressen och för Travronden berättar han vidare om känslan efter miljonvinsten.
– Jag blev lite stum... När Bergh vann sjunde tjoade jag till. Då visste jag att det skulle bli en rejäl sudd eftersom jag hade alla hästar i sista avdelningen. Och så kom det upploppet, med haren och allt, säger han.

"Inte så mycket att hymla med"

Systemet kostade 864 kronor och hade en spik: Pantani i den första V86-avdelningen.
– Jag var ensam på systemet, men måste tacka Kristian Huselius som ringde och gav mig vinnaren i V86-1 klar. Vi har surrat rätt mycket nu i coronatider när det inte finns så mycket annat att göra, säger Ottosson och fortsätter:
– Det har kommit upp många nya, unga spelare som är väldigt duktiga, så det känns skönt att gammal är äldst ibland i alla fall.

Firat hårt?
– Nej, jag har inte sovit så mycket, men inget större firande. Det är en väldigt speciell känsla när man kollar sin kupong och ser att man blivit ensam...

Hur ska du fira då?
– Förhoppningsvis blir världen hyfsat normal snart igen så att man kan ta med sig familjen på någon resa. Närmast blir det väl något gott vin med dem. Jag vill att livet ska rulla på som vanligt trots allt, det kanske blir något hästköp men annars är det fullt fokus på Törebodafestivalen 2021 som jag ansvarar för.

Du väljer att gå ut med att du vann, varför?
– Äh, det är väl inte så mycket att hymla med. Jag kanske blir ihjälslagen, men snacket lär sprida sig ändå. Förhoppningsvis kan det vara bra reklam för travet att man berättar om storvinster.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS