Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ericsson får Sandkvists stipendium

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Svante Ericsson (arkivbild). Foto: MARTIN LANGELS/ALN

I samband med Stosprintern avslöjades att Svante Ericsson får ta emot Joakim Sandkvists stipendium och 50.000 kronor.

Publicerad:

Joakim Sandkvist avled bara 28 år gammal. Den omtyckte Halmstadtränaren gick en ljus framtid till mötes som travtränare. Nu hedras hans minne för första gången genom ett stipendium på 50.000 kronor. Stipendiet ska delas ut till en travtränare som inte har hunnit fylla 35 och som anses lovande inom sporten. Först ut att leva upp till den beskrivningen och ta emot stipentiet blir Solvallatränaren Svante Ericsson. 

– Det är klart att det känns kul att få ta emot det, men samtidigt är det blandade känslor med tanke på anledningen. Det är inte så att man skuttar direkt, säger Ericsson. 
Ericsson är född 1994 och träffade den unga tränarkollegan ute på tävlingsbanorna.
– Han var ett par år äldre än jag, men det var en grymt trevlig kille mot allt och alla. Det fanns ingen som sa någonting negativt om honom någonsin, det säger en del. 
Vad ska du göra för pengarna?
– Jag får fundera lite på det, men något bra lär jag väl hitta på. 
Ericsson har just avslutat en kort semester över helgen och återvänder nu till stallet igen. Han hoppas att hans verksamhet fortsätter att ta kliv i rätt riktning. 
– Jag tycker att det ser bra ut nu. Vi har växt sakta och förhoppningen är att få in några hästar till som är riktigt bra och inte bara samla på sig så många som möjligt. 
Stipendiet kommer att delas ut under tävlingsdagen på Halmstad den 19 augusti då det körs lopp i Joakim Sandkvists minne. 
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS