Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eridan till Mallorca

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Eridan inför årets upplaga av Finlandia-Ajo. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Wolvega, Avenches och nu Son Pardo. På söndag reser löpningsserien Tour Européen Trotteur Francais vidare till Mallorca för sin tredje av totalt fem etapper, Grand Prix des Baléares.

Publicerad:

Till start kommer bland andra Eridan. Sébastien Guaratos femåring är det ungdomliga inslaget i ett startfält där många av deltagarna är till åren komna. 

Eridan, som tog hem Critérium Continental i vintras, leder Tour Européen Trotteur Francais efter två körda etapper. Först vann han i nederländska Wolvega och för elva dagar sedan slutade han trea bakom Bon Copain och Clif du Pommereux i schweiziska Avenches. Den förre finns med även på Mallorca medan den senare är struken, enligt Le Trot.

Grand Prix des Baléares körs över 2.650 meter och lockar med 23.000 euro till vinnaren. De återstående etapperna i löpningsserien körs i tyska Gelsenkirchen och i belgiska Mons senare i höst.

FAKTA

Startlista: Grand Prix des Baléares

1. Eridan
2. Usert du Landret
3. Alto du Lys
4. Blues d'Ourville
5. Bocage d'Ortige
6. Beau Gamin
7. Bon Copain
8. Viking Fromentro
9. Discours Joyeux
10. Athos de Marlau
11. Bille de Montfort
12. Rutz du Bocage
13. Variuso du Bouffey
14. Ultimate du Rib
15. Volcan de Bellande

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS