Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Erik Adielsson in i ST:s styrelse

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Erik Adielsson, numera styrelseledamot i Svensk Travsport. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

Valberedningens förslag vann. Erik Adielsson tar plats i Svensk Travsports styrelse. Per Rodert som var ”motförslag” till valberedningens tre kandidater kom inte in.

Publicerad:
Svensk Travsports fullmäktigemöte genomförde styrelsevalet genom sluten omröstning. Delegaterna från landets travbanor, travklubbar och intresseorganisationer skulle välja tre av de fyra kandidater som var nominerade. Valberedningen hade föreslagit omval av de sittande styrelseledamöterna Mats Norberg och Daniel Schützer plus nyval av Erik Adielsson vilken skulle ersätta Maria Leijon som avböjt omval. Mot det förslaget stod Östergötlands Travsällskaps nominering av Elitloppsfyran Royal Fighters ägare Per Rodert.
 
Erik Adielsson hade störst stöd. Av de 1.480 rösterna (de olika medlemmarna i ST har olika röstetal utifrån sin storlek, till exempel så har storbanorna flest röster) fick han 1.468 - alltså alla utom tolv! 
 
Mats Norberg fanns med på 1.340 ”röstsedlar”, Daniel Schützer på 1.210 och Per Rodert fick 422 röster.
 
Om man ska analysera omröstningsresultatet kan man alltså säga att Per Rodert ”tog” 270 röster från Daniel Schützer, 140 från Mats Norberg och tolv från Erik Adielsson.
 
- Jag är tacksam för förtroendet som visas mig. Det känns otroligt hedrande att jag fick nästan allas röster.  Det är med viss skräckblandad förtjusning jag går in i det här uppdraget. Självklart är det så att jag hoppas kunna tillföra att jag är en form av ”örat mot rälsen” eftersom jag befinner mig på travbanorna och bland de aktiva i princip dagligen. Men jag hoppas ändå att det mesta av inputen kommer under ”icke tävlingstid”, för det är ju svårt att hinna med politiska diskussioner under en hektisk tävlingdag, säger Erik Adielsson.
 
 
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.