Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eriksson: "Handlar om olyckliga omständigheter"

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

När Travronden når Christoffer Eriksson efter att domen är fastslagen, är han lågmäld.
– Det här har varit en jobbig tid. Det hela handlar om olyckliga omständigheter, men som det känns nu vill jag bara lägga det här bakom mig, säger Jägersrotränaren.

Publicerad:

Svensk Travsport publicerade under måndagen en dom från ansvarsnämnden mot Christoffer Eriksson. Han döms till 30.000 kronor i böter, då ST:s tjänstemän hittat förbjudna preparat och utrustning i ett utrymme på hans anläggning.
– Det är olyckliga omständigheter. Det här hände i april, så det var ett tag sedan, men det här har varit en jobbig period. Jag kan säga som så att jag inte hade någon vetskap om de preparat eller den utrustning som hittades på gården. Personen som grejerna går att härleda till arbetar inte i stallet längre och arbetade inte för mig då, men jag inser själv att jag är den som är ansvarig för det som finns på anläggningen. Jag tar mitt ansvar.

Kommer det bli några konsekvenser av detta i din verksamhet?
– Vi får givetvis se till så att det blir striktare regler och att det finns tydliga riktlinjer i arbetet och förvarandet kring mediciner. Sådant här ska inte få ske, säger Christoffer Eriksson och fortsätter:

– Med det sagt, så vill jag även vara tydlig med att det ska ha handlat om gamla grejer och det ska dessutom ha handlat om preparat som inte är prestationshöjande. Men det ska fortfarande inte finnas på min gård, något jag är ytterst ansvarig för följs.

Kommer du att överklaga?
– Det har jag inte lagt så stort fokus kring. Det var länge sedan det här hände och jag har känt att detta varit jobbigt, så just nu känns det mest som att jag får ta det straff som jag fått, och lägga detta bakom mig.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS